Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όταν οι παίκτες αναδεικνύουν το μεγαλείο του προπονητή

Όταν οι παίκτες αναδεικνύουν το μεγαλείο του προπονητή

Η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να κατακτήσει για τρίτη συνεχόμενη φορά το Τσάμπιονς Λιγκ, επικρατώντας στον τελικό της Λίβερπουλ με 3-1. Ένα σπουδαίο επίτευγμα για τους μερένχες και η συμβολή του Ζινεντίν Ζιντάν στην επιτυχία της ισπανικής ομάδας ήταν μεγάλη. 

Η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να κατακτήσει για τρίτη συνεχόμενη φορά το Τσάμπιονς Λιγκ, επικρατώντας στον τελικό της Λίβερπουλ με 3-1. Ένα σπουδαίο επίτευγμα για τους μερένχες και η συμβολή του Ζινεντίν Ζιντάν στην επιτυχία της ισπανικής ομάδας ήταν μεγάλη.

Πολλοί στέκονται στους μεγάλους παίκτες που έχει η «βασίλισσα», στα μεγάλα ονόματα που έχουν οι μερένχες στο δυναμικό τους και δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κάποιος, ότι οι προπονητές της Ρεάλ Μαδρίτης περνούν σε δεύτερο πλάνο, στις επιτυχίες του συλλόγου.

Συνέβη στο παρελθόν με τον Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, συνέβη και τώρα με τον Ζινεντίν Ζιντάν. Κρίνοντας συνολικά την αντιμετώπιση του Γάλλου από τον ευρωπαϊκό Τύπο, την τριετία που έμεινε στον πάγκο της «βασίλισσας», είναι σίγουρο πως δεν αποδόθηκαν οι πρέπουσες «τιμές» στον προπονητή Ζιντάν.

Είναι εμφανές ότι ο παλαίμαχος σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης αδικήθηκε από τον Τύπο αλλά και από τους φιλάθλους.

Κι αυτό δεν αφορά μόνο τους φιλάθλους της ομάδας του. Ο Ζιντάν κατάφερε να πετύχει κάτι εξαιρετικά δύσκολο. Οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση τριών συνεχόμενων Τσάμπιονς Λιγκ και για να γίνει αυτό δεν χρειάζονται μόνο προπονητικές ικανότητες. Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης (όποιος και αν είναι αυτός) καλείται ν’ αναπτύξει ένα «κάρο» ιδιότητες προκειμένου να δημιουργήσει ισορροπία στο εσωτερικό της συγκεκριμένης ομάδας.

Και ο Ζιντάν κατάφερε να το πετύχει σε πολύ μεγάλο βαθμό, όπως το είχε πετύχει και πριν από δεκαπέντε χρόνια ο Ντελ Μπόσκε. Ο Γάλλος προπονητής αποφάσισε ν’ αποχαιρετήσει την Ρεάλ Μαδρίτης και είναι έτοιμος να ανοίξει νέα σελίδα στην καριέρα του. Απομένει μόνο να δούμε ποιος θα είναι επόμενος «σταθμός» του 45χρονου τεχνικού.

Αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία είναι ο τρόπος με τον οποίο τον αποχαιρέτησαν όλοι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν υπήρξε ούτε ένας που να μην «υποκλίθηκε» στον Γάλλο τεχνικό. Τα όσα γράφτηκαν από τους παίκτες των μερένχες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φανερώνουν το μεγαλείο του προπονητή Ζιντάν.

Οι ίδιοι οι παίκτες της πρωταθλήτριας Ευρώπης ανέδειξαν το πόσο σημαντικός ήταν ο Γάλλος προπονητής στις τρεις συνεχόμενες κατακτήσεις του Τσάμπιονς Λιγκ. Και όταν οι ποδοσφαιριστές μιας τόσο μεγάλης ομάδας «υποκλίνονται» στον προπονητή που φεύγει, τότε μπορεί εύκολα να καταλάβει κάποιος το μέγεθος της προπονητικής προσωπικότητας του Γάλλου.

Ο Ζιντάν αποχαιρέτησε την «βασίλισσα» με λόγια που πλημμύριζαν συναίσθημα. Με τον ίδιο τρόπο αποχαιρέτησαν τον Ζιντάν και οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης. Κι αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο κέρδος για τον Γάλλο. Γιατί πάνω απ’ όλα μετρούν οι άνθρωποι.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024