
«Ακραίος Ισλαμιστής» ο δράστης στη Λιέγη – Ήθελε να σκοτώσει αστυνομικούς
Ενώ εξέτιε ποινή για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, ο Μπενζαμέν Ερμάν φέρεται ότι «ριζοσπαστικοποιήθηκε από ένα πρόσωπο» με αποτέλεσμα το όνομά του να συμπεριληφθεί στην τράπεζα δεδομένων ακραίων ισλαμιστών που έχει συστήσει το Βέλγιο
Οι αστυνομικές αρχές του Βελγίου ήταν ενήμερες ότι ο δράστης της επίθεσης στη Λιέγη, από την οποία έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι το πρωί της Τρίτης, είχε έρθει σε επαφή με ισλαμιστές ενώ βρισκόταν στη φυλακή και είχε ριζοσπαστικοποιηθεί, όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή προσκείμενη στις έρευνες.
Ενώ εξέτιε ποινή για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, ο Μπενζαμέν Ερμάν φέρεται ότι «ριζοσπαστικοποιήθηκε από ένα πρόσωπο» με αποτέλεσμα το όνομά του να συμπεριληφθεί στην τράπεζα δεδομένων ακραίων ισλαμιστών που έχει συστήσει το Βέλγιο.
Ο Ερμάν σκοτώθηκε από αστυνομικούς σε ανταλλαγή πυρών. Την έρευνα για την υπόθεση έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική εισαγγελία.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας της Λιέγης, Κριστιάν Μποπέρ, ο στόχος του ήταν «σαφώς» να σκοτώσει αστυνομικούς.
«Είναι σαφές ότι ο στόχος του δολοφόνου ήταν να επιτεθεί σε αστυνομικούς, να βλάψει τον θεσμό, το κράτος του Βελγίου», τόνισε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Μολονότι έτρεξε να ταμπουρωθεί σε ένα σχολείο, δεν ήθελε να σκοτώσει μαθητές, διευκρίνισε.
Από τα πυρά του Ερμάν τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί, εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, ωστόσο δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή «του.
Διαβάστε επίσης:
- Ομαλοποιήθηκε η κίνηση στα εθνικά οδικά δίκτυα
- Εδώ Όσκαρ, εκεί Όσκαρ: Που βρισκόταν τελικά το βραβείο του σκηνοθέτη του «Mr. Nobody Against Putin»;
- March to Gaza Greece: Η κυβέρνηση οφείλει εξηγήσεις για τη συνεργασία με το Ισραήλ μετά την αναχαίτιση του Global Sumud Flotilla
- Χαμός στο Χοκς – Νικς και δύο αποβολές για παίκτες που πιάστηκαν στα χέρια (vid)
- 1η Μαΐου 2004: Η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ – Η σημασία, οι πρωταγωνιστές
- Με αρματαγωγό στην Κρήτη οι ακτιβιστές του «Global Sumud Flotilla» μετά το ρεσάλτο των Ισραηλινών




