Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λιέγη: Φυλακισμένος σε άδεια ο δράστης - Σκότωσε δύο αστυνομικούς με το όπλο τους

Λιέγη: Φυλακισμένος σε άδεια ο δράστης – Σκότωσε δύο αστυνομικούς με το όπλο τους

Ένας 36χρονος, παραβάτης του κοινού ποινικού δικαίου, ο οποίος είχε βγει με μονοήμερη άδεια από τοπική φυλακή τη Δευτέρα, είναι ο δράστης της επίθεσης στη Λιέγη, σύμφωνα την RTBF

Ένας 36χρονος, παραβάτης του κοινού ποινικού δικαίου, ο οποίος είχε βγει με μονοήμερη άδεια από τοπική φυλακή τη Δευτέρα, είναι ο δράστης της επίθεσης στη Λιέγη, σύμφωνα την RTBF.

Οι Αρχές αυτή τη στιγμή εξετάζουν αν είχε ασπασθεί το ισλάμ και αν είχε ριζοσπαστικοποιηθεί όντας στη φυλακή.

Εισαγγελέας δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως ο άνδρας επιτέθηκε στις γυναίκες αστυνομικούς από πίσω με μαχαίρι -κοπίδι σύμφωνα με την RTBF- γύρω στις 11:30 (ώρα Ελλάδας).

Αφού τις μαχαίρωσε, δήλωσε ο εισαγγελέας Φιλίπ Ντουλιέ, ο άνδρας άρπαξε ένα από τα όπλα τους, τις πυροβόλησε και τις σκότωσε προτού κατέβει τον δρόμο και σκοτώσει τον 22χρονο άνδρα που καθόταν σε θέση επιβάτη σταθμευμένου αυτοκινήτου.

Στη συνέχεια ο δράστης πήγε σε ένα σχολείο όπου έπιασε όμηρο μια γυναίκα υπάλληλο, προκαλώντας μεγάλη επέμβαση οπλισμένων αστυνομικών.

Τα παιδιά οδηγήθηκαν σε ασφαλές μέρος καθώς ξέσπασε ανταλλαγή πυρών με αποτέλεσμα οι άνθρωποι στους δρόμους να αρχίσουν να τρέχουν αναζητώντας καταφύγιο. Πολλοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν προτού εντέλει σκοτωθεί ο δράστης.

«Το συμβάν αντιμετωπίζεται ως περιστατικό τρομοκρατίας», είπε ο Ντουλιέ.

Το εθνικό κέντρο κρίσεων, που βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο επιφυλακής μετά τις επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες τα τελευταία τρία χρόνια, ανέφερε ότι παρακολουθεί τα γεγονότα αλλά δεν αύξησε το επίπεδο επιφυλακής.

Σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ,ο δράστης φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ» (σ.σ ο Θεός είναι μεγάλος στα αραβικά), την ώρα της επίθεσης.

Ο πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ, ο οποίος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, είπε πως είναι πολύ νωρίς για να προσδιοριστεί τι προκάλεσε το συμβάν. Ο βασιλιάς Φίλιππος επισκέφθηκε τη Λιέγη, τη μεγαλύτερη πόλη στη γαλλόφωνη βελγική περιφέρεια της Βαλλονίας.

Διαβάστε επίσης:

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024