Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Είναι τελικά ο Σέρχιο Ράμος ο πιο «βρόμικος» παίκτης της Ρεάλ;

Είναι τελικά ο Σέρχιο Ράμος ο πιο «βρόμικος» παίκτης της Ρεάλ;

Ο λόγος που ο... Νέρωνας του Μπερναμπέου είναι τόσο αγαπητός από τους οπαδούς, είναι η αφοσίωσή του στην ομάδα. Μια αφοσίωση που μεταφράζεται σε αντικανονικά παιχνίδια και άδικο ποδόσφαιρο

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ δεν ήταν το δυνατό χαρτί της Λίβερπουλ, υπό την έννοια ότι με τη συγκεκριμένη, φανταστική ομάδα το δυνατό χαρτί είναι πάντοτε οι οπαδοί της. Όμως ο Μοχάμεντ Σαλάχ, ο αγαπημένος της κερκίδας και ο πολλά υποσχόμενος της Εθνικής Αιγύπτου για το Μουντιάλ, όταν δέχτηκε την πολεμική λαβή του Σέρχιο Ράμος και τραυματίστηκε, προκάλεσε τέτοιο σοκ στην ομάδα του, που ίσως να της κόστισε το Κύπελλο. Και φυσικά, έναν υπερπολύτιμο παίκτη.

Τώρα η Εθνική Αιγύπτου αγωνιά, ενώ παράλληλα έχει ξεκινήσει μία γενική κατακραυγή για τον αρχηγό της Ρεάλ Μαδρίτης. Μάλιστα, ένας αιγύπτιος δικηγόρος μήνυσε τον 32χρονο κεντρικό αμυντικό αξιώνοντας αποζημιώσεις – μαμούθ, που μπορεί και να φτάσουν τα 1,2 δισ. δολάρια. Σωματική βλάβη για τον Σαλάχ – ψυχική οδύνη για τον αιγυπτιακό λαό.

Ανάμεσα στα υπόλοιπα, η αντίδραση της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τζούντο ήταν… όλα τα λεφτά (όχι τόσα όσα ζητά ο αιγύπτιος δικηγόρος). Σε μία φωτογραφία της επίμαχης φάσης, η Ομοσπονδία σχολιάζει (χιουμοριστικά):  «Η Waki-gatame είναι μία επικίνδυνη τεχνική. Για αυτό δεν επιτρέπεται στο τζούντο για μεταφορά σε ne-waza. Ποιες είναι οι σκέψεις σας για αυτό το φάουλ στον τελικό του Champions League»  και σημειώνει: «Απαγορευμένη τεχνική κλειδώματος βραχίωνα στο τζούντο, αλλά στο ποδόσφαιρο είναι αρκετή για να κατακτήσεις το Champions League»

Προς τι η τόση αντιπάθεια, όμως; Γιατί το περιστατικό με τον Σαλάχ δεν ήταν αρκετό να ξεσηκώσει τέτοιο μένος. Ίσως επειδή δεν ήταν το πρώτο, ούτε καν στον Τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, αν και μέσα σε μία νύχτα ο Ράμος κατάφερε να γίνει ο πιο αντιπαθητικός ποδοσφαιριστής της Ευρώπης.

Ένας πολύ… επιθετικός αμυντικός

Ο Σέρχιο Ράμος έχει στο ενεργητικό του ένα σερί πολύ αρνητικών ρεκόρ. Μέχρι πρότινος ήταν ο παίκτης με τις περισσότερες αποβολές και κάρτες στο ισπανικό πρωτάθλημα. Θα πρέπει να έχει αποβληθεί πάνω από 20 φορές…

Όμως μέχρι τις αρχές του Μαρτίου είχε καταφέρει να «σπάσει» το ίδιο ρεκόρ και στο Τσάμπιονς Λιγκ, καταφέρνοντας να συγκεντρώσει 37 κίτρινες κάρτες! Ακόμα και κατά την στιγμή που ο Μοχάμεντ Σαλάχ έβγαινε τραυματισμένος για αλλαγή, ο Σέρχιο Ράμος φαινόταν να γελάει, ενώ μόλις λίγο μετά τον Τελικό και κατά την επιστροφή της ομάδας του στην Μαδρίτη, στην φιέστα των οπαδών της Ρεάλ «πιάστηκε» να ενθαρρύνει τα υβριστικά συνθήματα κατά του αμυντικού της Μπαρτσελόνα, Ζεράρ Πικέ.

Και πάλι, αυτό είναι μόνο ένα δείγμα, απλά έτυχε να συμβεί σε ένα κομβικό σημείο στην ιστορία τόσο της Λίβερπουλ, όσο και της Εθνικής Αιγύπτου.

Στον περσινό Τελικό, στο Κάρντιφ, ο Ράμος έβαλε τα δυνατά του να βγάλει εκτός αγώνα τον πολύτιμο εξτρέμ της Γιουβέντους, Χουάν Κουαδράρο. Φέτος στο Κίεβο, εκτός από το χτύπημα στον Σαλάχ, κατάφερε και μία αγκωνιά στον Κάριους, τον τερματοφύλακα της Λίβερπουλ. Η επιθετική του στάση βοηθά την ομάδα του, τελικά, αλλά το μεγάλο ερώτημα παραμένει: Υποτιμά ή όχι ο Σέρχιο Ράμος την Ρεάλ. Οι οπαδοί βλέπουν στο πρόσωπό του έναν σπουδαίο αρχηγό, ο ίδιος είναι ταγμένος στη νίκη -με κάθε κόστος, όπως αποδεικνύεται- και ολόκληρη η υπόλοιπη Ευρώπη (μαζί με την Αίγυπτο αισίως) τον μισεί. Κυριολεκτικά.

Ο λόγος που ο… Νέρωνας του Μπερναμπέου είναι τόσο αγαπητός από τους οπαδούς, είναι η αφοσίωσή του στην ομάδα. Μια αφοσίωση που μεταφράζεται σε αντικανονικά παιχνίδια και άδικο ποδόσφαιρο. Κατά τα λοιπά, μεταφέρουμε μία γενική επιθυμία που κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες στα social media: Μακάρι να δούμε Τελικό Μουντιάλ μεταξύ Ισπανίας και Αιγύπτου…

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024