Ο «παράτυπος» ήρωας που παραδειγματίζει
Με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν συναντήθηκε ο παράτυπος μετανάστης από το Μαλί Μαμούντου Γκασάμα, ο οποίος το περασμένο Σάββατο έσωσε ένα αγοράκι που κρέμονταν από μπαλκόνι πολυκατοικίας στο Παρίσι
Σκαρφάλωσε σαν αίλουρος από μπαλκόνι σε μπαλκόνι και χρειάσθηκε μόλις 30 λεπτά για να φθάσει στον τέταρτο όροφο και να σώσει το τετράχρονο αγοράκι που αιωρείτο στο κενό ενώ κρατιόταν μόνο από το αριστερό του χέρι. Πίσω από το χώρισμα του διπλανού μπαλκονιού ο γείτονας προσπαθούσε να το σταθεροποιήσει, ευτυχώς όμως ο Μαμουντού έφτασε εγκαίρως και τράβηξε τον μικρό μέσα στο μπαλκόνι. «Δεν σκέφθηκα δεύτερη στιγμή για μένα…. η αγωνία μου ήταν μήπως κουραστεί ο μικρός και πέσει» εξήγησε.
Ο κόσμος που ήταν μαζεμένος στο δρόμο, όπου ομάδες είχαν διαμορφωθεί για να πιάσουν τον μικρό εάν έπεφτε, άρχισαν να χειροκροτούν και να κορνάρουν με ανακούφιση.
Το βίντεο του άθλου από τα τηλέφωνα των περαστικών κατέκλυσε τα κοινωνικά μίντια με τίτλους «ο σπάιντερμαν και το μικρό αγόρι».
Ο Μαμαντού προβληματίζει τη γαλλική κοινωνία
Ο ήρωας Μαμουντού Γκασάμα είναι 22 χρόνων και κατάγεται από το Μαλί. Πέρασε στη Γαλλία τον Σεπτέμβριο χάρη σε ένα ταξιδιωτικό έγγραφο από την Ιταλία, όπου είχε καταλήξει με ένα κύμα μεταναστών από τη Λιβύη. Στόχος του ήταν να βρει στο Παρίσι τον μεγάλο του αδελφό. Έτσι εδώ και πολλούς μήνες είχε παραμείνει στην πρωτεύουσα χωρίς τα απαραίτητα χαρτιά… και αυτό έως πριν από λίγο.
Νωρίς το πρωί είχε προσκληθεί από τον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν στο Μέγαρο των Ηλύσιων. Βγαίνοντας είχε να επιδείξει ένα χρυσό μετάλλιο «για τη γενναιότητα και τον αλτρουισμό του», την υπόσχεση του Προέδρου για μία κατ’ εξαίρεση απόκτηση της γαλλικής υπηκοότητας και ακόμη την πρόσληψή του στο σώμα των πυροσβεστών.
Για δε την γαλλική κοινωνία ο Μαμουντού Γκασάμα αποτελεί πλέον τη ζωντανή πρόκληση προβληματισμού γύρω από τα θέματα της μετανάστευσης.
Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι
- Ο γιος του Ρομπ Ράινερ συνελήφθη για τις δολοφονίες των γονιών του – Ποιος είναι ο 32χρονος Νικ
- «Η Μπρέντφορντ και κορυφαίες ιταλικές ομάδες παρακολουθούν τον Καλοσκάμη»
- Φοινικούντα: Αυτό είναι το όχημα που φέρεται να μετέφερε τον εκτελεστή στα ΚΤΕΛ – Βίντεο ντοκουμέντο
- «Σούπερ-γρίπη» στη Βρετανία: Ο υπουργός Υγείας προτρέπει τους γιατρούς να αναβάλουν την απεργία τους
- Ο Μάικλ Τζάκσον «βλέπει τη σκόνη της»: Ο Κάιλι Μινόγκ στην κορυφή των βρετανικών charts για 11η φορά – και χωρίς νέο άλμπουμ
- Συμβόλαιο θανάτου πίσω από τη δολοφονία στη Φοινικούντα; Την σχεδίαζαν δύο μήνες πριν