Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα ψαλίδια του θριάμβου

Τα ψαλίδια του θριάμβου

Δύο εντυπωσιακά γκολ, δύο μοναδικής έμπνευσης στιγμές που αναμφίβολα μένουν στην Ιστορία, υπέγραψαν την εφετινή πορεία της Ρεάλ Μαδρίτης προς τον θρίαμβο.

Ναι, ο τελικός στο Κίεβο θα σφηνωθεί στη μνήμη όλων για τα σφάλματα του γκολκίπερ Λορίς Κάριους, ωστόσο πριν σταθούμε εκεί, αξίζει μια ωδή στο προσωπικό ταλέντο των Κριστιάνο Ρονάλντο και Γκάρεθ Μπέιλ. Εως το βράδυ του Σαββάτου, όλοι μιλούσαν για το εκπληκτικό άλμα και το ψαλίδι του πορτογάλου επιθετικού απέναντι στη Γιουβέντους. Χθες, λες και μια αόρατη δύναμη τον οδήγησε να κάνει κάτι ανάλογο, λες και ήθελε να συναγωνιστεί νοητά τον συμπαίκτη του, ο ουαλός φορ δοκίμασε κάτι πολύ δύσκολο, ασφαλώς  με την καθοδήγηση του ενστίκτου! Υψωσε το πόδι για να συναντήσει την πλανεύτρα μπάλα και αυτή του έκανε το χατήρι καταλήγοντας στα δίχτυα! Ένα γκολ που μπαίνει στο πάνθεον των ωραιότερων αναμνήσεων των τελικών, όπως εκείνο που είχε σημειώσει στη Γλασκώβη προ ετών ο προπονητής του Μπέιλ, ο Ζινεντίν Ζιντάν, κόντρα στη Λεβερκούζεν. Τέτοια γκολ αξίζει να βλέπεις και να τα χαίρεσαι. Αυτά μπορούν να πετύχουν μόνον οι ποδοσφαιριστές που έχουν βγει από ένα ξεχωριστό καλούπι. Όπως ο Ρονάλντο έστειλε τότε το μήνυμα στους Ιταλούς πως «απόψε είναι η βραδιά μου», έτσι και ο Μπέιλ έκαμψε το ηθικό των Κόκκινων , κάνοντας παράλληλα σινιάλο για το πού θα καταλήξει η πολυπόθητη κούπα.

Όσο για τον Κάριους, ο Κλοπ θα πήρε το μάθημά του. Δεν φέρνεις έναν συμπατριώτη σου γκολκίπερ για να υπερασπιστεί μια ομάδα-θρύλο, παρά μόνο αν είναι πολύ ανώτερος από τους υπάρχοντες τερματοφύλακες. Ο Κάριους μπορεί στο μέλλον να εξελιχθεί και άλλωστε, μένει να δείξει ο ίδιος τα ψυχικά του χαρίσματα έπειτα από το στραπάτσο της μεγάλης βραδιάς. Επί του παρόντος είναι καλός, αλλά παράλληλα και επιρρεπής στις γκάφες. Σε έναν  τελικό που είχε στιγμές συγκίνησης με τα δάκρυα των Σαλάχ και Καρβαχάλ, ή και γκολ που ισοδυναμούσαν με ποιήματα, είναι κρίμα να περνά ο Κάριους στο βιβλίο του Τσάμπιονς  Λιγκ ως ο άνθρωπος που έκαψε τη Λίβερπουλ…

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024