Champions League: Πρώτη σε τίτλους η Ρεάλ, ψηλά στη λίστα η Λίβερπουλ
Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει δώδεκα κατακτήσεις και προηγείται στη λίστα, όπου ακολουθούν η Μίλαν (7), η Μπαρτσελόνα, η Λίβερπουλ και η Μπάγερν (5), ο Αγιαξ (4), η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Ιντερ (από 3)
Το Κύπελλο Πρωταθλητριών ομάδων Ευρώπης, το οποίο από το 1992 έχει μετονομαστεί σε Champions League, καθιερώθηκε απο την ποδοσφαιρική περίοδο 1955-56. Η ιδέα για τη διεξαγωγή του ήταν έμπνευση του Γάλλου δημοσιογράφου της «Equipe» Γκαμπριέλ Ανό.
Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει δώδεκα κατακτήσεις και προηγείται στη λίστα, όπου ακολουθούν η Μίλαν (7), η Μπαρτσελόνα, η Λίβερπουλ και η Μπάγερν (5), ο Αγιαξ (4), η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Ιντερ (από 3).
Αν κάνουμε τον καταμερισμό των 61 τροπαίων ανά χώρα, βλέπουμε ότι η Ισπανία (12 Ρεάλ, 5 Μπαρτσελόνα) έχει κατακτήσει 17 φορές τον τίτλο, ακολουθούν η Ιταλία και η Αγγλία που έχουν από 12, η Γερμανία (7), η Ολλανδία (6), η Πορτογαλία (4) και από ένα τρόπαιο έχουν οι Γαλλία, Ρουμανία, Σκοτία και Γιουγκοσλαβία.
Τα αποτελέσματα των τελικών από την έναρξη του θεσμού μέχρι και σήμερα είναι τα εξής:
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Η 38η και τελευταία αγωνιστική της Euroleague ξεκαθάρισε την κατάσταση της εξάδας, με τις ομάδες που απομένουν για τα play in να έχουν μπροστά τους -πέρα από τα play off- και μια αρνητική παράδοση…
Ο Ολυμπιακός κατέλαβε την 1η θέση στην κανονική περίοδο της Euroleague και Παναθηναϊκός την 7η. Δείτε πως μπορούν να «πέσουν» μαζί οι δύο «αιώνιοι» στα πλέι οφ της διοργάνωσης.