Η κίνηση αυτή προαναγγέλλει έναρξη δικαστική διαδικασίας

Ευθύνη για την κατάρριψη της πτήσης MH17 από πύραυλο επάνω από τη Ουκρανία το 2014 επιρρίπτουν Ολλανδία και Αυστραλία, όπως ανακοίνωσε η ολλανδική κυβέρνηση.

Η κίνηση αυτή προαναγγέλλει έναρξη δικαστική διαδικασίας. «Η επίρριψη ευθύνης σε μία χώρα είναι μία πολύπλοκη νομική διαδικασία» αναφέρεται στην ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Οι δύο χώρες, πολίτες των οποίων ήταν πολλά από τα 298 θύματα της τραγωδίας, «επιρρίπτουν στην Ρωσία την ευθύνη για την συμμετοχή της στην καταστροφή» του αεροπλάνου της Malaysia Airlines» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδίδεται μία ημέρα αφού η διεθνής ομάδα έρευνας ανακοίνωσε τα συμπεράσματά της και σύμφωνα με τα οποία ο πύραυλος που κατέρριψε το αεροσκάφος προερχόταν από ρωσική στρατιωτική μονάδα.

«Η Ολλανδία και η Αυστραλία ζήτησαν από την Ρωσία να συμμετάσχει σε διάλογο για μία λύση που θα αποδώσει δικαιοσύνη για τον τεράστιο πόνο και τις ζημίες που προκάλεσε η κατάρριψη της πτήσης MH17» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ολλανδικής κυβέρνησης.

Νωρίτερα, προσερχόμενος στην έκτακτη συνεδρίαση, ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας, Στεφ Μπλοκ, δήλωσε ότι τα συμπεράσματα της διεθνούς έρευνας «δείχνουν απευθείας ανάμειξη της Ρωσίας».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr