Επίθεση στον Τζάνι Ινφαντίνο έκανε ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσεφερίν, με αφορμή το σχέδιο του ισχυρού άντρα της FIFA για το νέο Μουντιάλ συλλόγων, με την βοήθεια ομίλου επενδυτών που είναι πρόθυμοι να διαθέσουν 25 δισ. δολάρια για τα πρώτα δώδεκα χρόνια (συμπεριλαμβανομένης και της νέας διοργάνωσης για τις εθνικές ομάδες).

Κατά τη διάρκεια συνάντησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με την εμπορευματοποίηση της ελίτ του αθλητισμού, ο Τσεφερίν δήλωσε ότι «το ποδόσφαιρο δεν είναι προς πώληση» και πρόσθεσε πως «δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι μερικοί άνθρωποι που τυφλώνονται από την αναζήτηση κέρδους σκέφτονται να πουλήσουν την ψυχή του ποδοσφαίρου σε νεφελώδη ιδιωτικά κεφάλαια».

Ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο δεν έχει προσδιορίσει τους επενδυτές, εικάζεται όμως ότι ίσως είναι η SoftBank, ένας ιαπωνικός όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων στις τηλεπικοινωνίες, θα είναι ο κορυφαίος επενδυτής της διεθνούς κοινοπραξίας, η οποία θα περιλαμβάνει, επίσης, Κινέζους, Σαουδάραβες, Αμερικανούς και παράγοντες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που ενδιαφέρονται για την ανάληψη των εμπορικών δικαιωμάτων των νέων τουρνουά της FIFA.

Ο πρόεδρος της UEFA πρόσθεσε ότι «δεν θα υπάρξει περιθώριο για επιδίωξη εγωιστικών προσπαθειών» κατά τη διάρκεια της ηγεσίας του.

Επίσης το «στρατηγικό συμβούλιο για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο» της UEFA έχει εκφράσει ομόφωνα σοβαρές επιφυλάξεις για τη διαδικασία που περιβάλλει τις προτάσεις για το νέο Μουντιάλ συλλόγων, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην «έλλειψη συγκεκριμένων πληροφοριών, την απουσία καθορισμένης διαδικασίας που θα τηρεί τις υφιστάμενες δομές και τα όργανα λήψης αποφάσεων με τη συμμετοχή όλων των κύριων ενδιαφερομένων».

Τα σχέδια για το νέο Μουντιάλ συλλόγων που σχεδιάζει η FIFA, αποκάλυψαν πρόσφατα κορυφαία ΜΜΕ στην Ευρώπη.