Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυτό είναι το νέο Μουντιάλ συλλόγων - Πότε αρχίζει

Αυτό είναι το νέο Μουντιάλ συλλόγων – Πότε αρχίζει

Με την παρουσία διακεκριμένων ποδοσφαιρικών «κολοσσών», το νέο Μουντιάλ συλλόγων φιλοδοξεί να αντικαταστήσει το παρόν Μουντιάλ συλλόγων και το Κύπελλο Συνομοσπονδιών

Κάτι… ψήνεται στην FIFΑ, με το νέο Μουντιάλ συλλόγων να είναι προ των πυλών. Κορυφαία ευρωπαϊκά ΜΜΕ αναπαράγουν σήμερα (15/5) αποκλειστικές πληροφορίες για τη διοργάνωση.

Πιο συγκεκριμένα, η παγκόσμια ομοσπονδία έχει ήδη εξασφαλίσει την στήριξη και παρουσία κορυφαίων ομάδων (Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Παρί Σεν Ζερμέν και Μπάγερν) και επιθυμεί τη διεξαγωγή της διοργάνωσης κάθε τέσσερα χρόνια, με τη συμμετοχή 24 ομάδων.

Στην πρώτη διοργάνωση του 2021, θα λάβουν πρόσκληση οι ομάδες με τα περισσότερα τρόπαια, ενώ τα κριτήρια για το τουρνουά του 2025 είναι ακόμα άγνωστα. Σύμφωνα με αυτό, για παράδειγμα από την Ευρώπη, θα λάβουν μέρος οι ομάδες με τουλάχιστον τρία Champions League (Ρεάλ Μαδρίτης, Μίλαν, Μπαρτσελόνα, Λίβερπουλ, Άγιαξ, Ίντερ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπάγερν), η Γιουβέντους, η Παρί Σεν Ζερμέν ενώ τις δύο τελευταίες θέσεις των ομάδων της UEFA διεκδικούν οι Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι, Ατλέτικο Μαδρίτης, Πόρτο, Μπενφίκα και Ντόρτμουντ.

Όσον αφορά τον υπόλοιπο κόσμο, πέρα από τις 12 ευρωπαϊκές ομάδες,  προβλέπονται τέσσερις από την CONMEBOL (Νότια Αμερική), δύο από το AFC (Ασία), δύο από το CAF (Αφρική), δύο από το CONCACAF (Βόρεια, Κεντρική Αμερική και Καραϊβική) και μία, όπως συμβαίνει στο Μουντιάλ, μεταξύ CONMEBOL και OFC (Ωκεανία), ενώ η τελευταία θέση αφορά την οικοδέσποινα του τουρνουά.

Σκοπός της FIFA είναι να μην διαταράξει τις αγωνιστικές ισορροπίες των συλλόγων και ως εκ τούτου, η ημερομηνία εκκίνησης της διοργάνωσης υπολογίζεται κοντά στη δεύτερη εβδομάδα του Ιουνίου. Υπολογίζονται συνολικά 31 παιχνίδια, ενώ οι ομάδες θα είναι χωρισμένες σε ομίλους των τριών και οι πρωτοπόροι τους θα προκρίνονται απευθείας στα προημιτελικά.

Sports in

Μάχες «επιβίωσης» στα playout της Super League

Mάχη για την επιβίωσή τους στην Super League δίνουν αρκετές ομάδες στην 5η αγωνιστική των playout.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024