Ελευθερία Κόλλια

Απέρριψε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας το αίτημα της κυβέρνησης, διατυπωμένο από τον τότε υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, με το οποίο ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση περί χορήγησης ασύλου στον Suleyman Ozkaynakcim, συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, έναν εκ των οκτώ τούρκων αξιωματικών που κατέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη γείτονα.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έλαβε αμετάκλητη απόφαση χορήγησης ασύλου στον αξιωματικό, γεγονός που θα έχει ως συνέπεια τη χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων, προκειμένου να μεταβεί σε όποια ευρωπαϊκή χώρα, επιθυμεί _ όπως έχει ήδη εκφραστεί ως επιθυμία και από τους οκτώ.

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, απέρριψε σήμερα το απόγευμα το κυβερνητικό αίτημα, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Χρήστο Ράμμο και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Διομήδη Κυριλλόπουλο.

Με τη δημοσίευση της απόφασης, όπως λένε έγκυρες πηγές, ο αξιωματικός – που είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και φρουρείται προσώρας σε γνωστή διεύθυνση – θα αφεθεί ελεύθερος.

Η συγκεκριμένη απόφαση είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς θεωρείται πιλοτική (εισήχθη στο ΣτΕ ως πρότυπη δίκη) και κατά συνέπεια αφορά και τους υπόλοιπους επτά Τούρκους στρατιωτικούς.

Γράψτε το σχόλιο σας