Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γενοκτονία των Ποντίων: Τα μηνύματα των πολιτικών κομμάτων

Γενοκτονία των Ποντίων: Τα μηνύματα των πολιτικών κομμάτων

Ο αγώνας για την αναγνώριση του εγκλήματος αυτού συνεχίζεται», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία με αφορμή την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Για μια από τις πλέον μαύρες σελίδες στην ιστορία της ανθρωπότητας κάνουν λόγο τα πολιτικά κόμματα, με αφορμή τη σημερινή Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

«Σήμερα, Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, θυμόμαστε μια από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία της ανθρωπότητας. Αγωνιζόμαστε για τη δικαίωση της ιστορικής αλήθειας και την ειρηνική συνύπαρξη των λαών» σημειώνει σε ανάρτηση του στο Twitter ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

«Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ημέρα θλίψης για τους εκατοντάδες χιλιάδες Ποντίους αδερφούς μας που έπεσαν θύματα συστηματικής εξόντωσης. Ο αγώνας για την αναγνώριση του εγκλήματος αυτού συνεχίζεται» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

«Η 19η Μαΐου είναι ημέρα μνήμης, απόδοσης τιμής και σεβασμού στον Ποντιακό Ελληνισμό. Είναι και ημέρα ευθύνης. Δεν ξεχνάμε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες του Πόντου που έπεσαν θύματα του Τούρκικου εθνικισμού, που ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους» τονίζει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Η κ. Γεννηματά αναφέρει ότι είναι «χρέος μας να αγωνιστούμε όλοι μαζί για τη δικαίωση του Ποντιακού Ελληνισμού, μέσω της διαφύλαξης και αποκατάστασης της ιστορικής αλήθειας. Χωρίς μισαλλοδοξίες και πάθη αλλά με σεβασμό στην ιστορία μας. Η Βουλή το 1994 με πρωτοβουλία του Ανδρέα Παπανδρέου αναγνώρισε και θεσμικά τη Γενοκτονία των Ποντίων. Η αναγνώριση αυτού του ιστορικού γεγονότος, συμβάλλει στην Παγκόσμια Ειρήνη, στο σεβασμό των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και στην αποτροπή ανάλογων εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας».

«Σήμερα, είναι ημέρα μνήμης, απόδοσης τιμής και έκφρασης σεβασμού για τον Ποντιακό Ελληνισμό. Δεν ξεχνάμε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες του Πόντου που πλήρωσαν με την ζωή τους, την ελληνική καταγωγή τους, από ένα αδίσταχτο εθνικιστικό καθεστώς» επισημαίνει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Ο κ. Λεβέντης τονίζει ότι «όσο και αν η Τουρκία προσπαθεί να ρίξει λήθη και ευθύνες στους Έλληνες του Πόντου, τόσο απομακρύνεται από τον πολιτισμό και καταπατά με βία τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η Ένωση Κεντρώων δεν ξεχνά τους αγώνες και τις θυσίες του Ποντιακού Ελληνισμού και θα είναι μπροστάρης στην προσπάθεια αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων και της διαφύλαξης της ιστορικής αλήθειας. Όποιος λαός ξεχνά δεν έχει μέλλον».

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024