Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι Εύζωνες τιμούν τη Γενοκτονία των Ποντίων [Εικόνες]

Οι Εύζωνες τιμούν τη Γενοκτονία των Ποντίων [Εικόνες]

Κάθε χρόνο την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων η αλλαγή φρουράς στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη σκορπά ρίγη συγκίνησης

Κάθε χρόνο την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων η αλλαγή φρουράς στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη σκορπά ρίγη συγκίνησης.

Έτσι και φέτος, στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη η Προεδρική Φρουρά απέτισε τον δικό της φόρο τιμής με τους Εύζωνες να φορούν την ποντιακή στολή.

Οι πέντε Εύζωνες έφτασαν στο Μνημείο ακριβώς στις 19:00, ώστε τέσσερις να αναλάβουν για μία ώρα την φύλαξη του μνημείου.

Οι δύο φορούσαν τη στολή του Πόντιου αντάρτη και χαιρέτισαν στρατιωτικά μιας και δεν φέρουν όπλο, ενώ οι δύο με τα «λευκά», την επίσημη φουστανέλα της Προεδρικής Φρουράς, που φορούν Κυριακές, επίσημες γιορτές και Αργίες παρουσίασαν όπλα.

Οι στρατιώτες της Προεδρικής Φρουράς αντικατέστησαν δύο Εύζωνες που φορούσαν τον θερινό ντουλαμά (δηλαδή τη στολή Βαλκανικών Πολέμων).

Ο Ηλίας Υφαντίδης, με την ποντιακή λύρα του ερμήνευσε το «Αητέντς επαραπέτανεν», μια ωδή της ποντιακής μούσας στον άγνωστο στρατιώτη που πολέμησε στα βουνά του Πόντου για την ελευθερία και την Ορθοδοξία.

Χορευτές με τις παραδοσιακές ποντιακές φορεσιές, χόρεψαν σέρρα, είδος πυρρίχειου χορού, ο οποίος ονομάζεται έτσι επειδή χορευόταν κυρίως κοντά στον ομώνυμο ποταμό της Τραπεζούντας.

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024