«Η Νέα Δημοκρατία νοσταλγεί ακόμα την εποχή του «μαύρου» στην ΕΡΤ» επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας όσα είπε ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κωστής Χατζηδάκης σε χθεσινοβραδινή εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης.

«Η επίθεση του αντιπροέδρου της ΝΔ, κ. Κ.Χατζηδάκη, κατά τη διάρκεια της εκπομπής Focus, εναντίον της ΕΡΤ δείχνει ότι η Νέα Δημοκρατία νοσταλγεί ακόμα την εποχή του «μαύρου». ‘Αλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτίθεται με ύβρεις και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς εναντίον της δημόσιας τηλεόρασης. Η αλλεργία στην πολυφωνία και την αντίθετη άποψη συμβαδίζει με την απέχθεια για οτιδήποτε δημόσιο» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κεντρική θέση της ΝΔ είναι ένα νέο μαύρο στην ΕΡΤ, είναι και το σχόλιο του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά για τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος στη διάρκεια εκπομπής της δημόσιας τηλεόρασης καταφέρθηκε εναντίον της ΕΡΤ.

Μάλιστα, ο κ. Παππάς συμπληρώνει ότι «η δρομολόγηση έρευνας για το ‘’μαύρο» στην ΕΡΤ έχει ανησυχήσει πολλούς».

Συγκεριμένα, η δήλωση του υπουργού ΨΗΠΤΕ έχει ως εξής: «Είναι φανερή, πλέον, η επιλογή της ΝΔ. Σε κάθε ευκαιρία προσπαθεί να δικαιολογήσει το «μαύρο» του 2013 και να στηρίξει τη θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη για νέο κλείσιμο του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.»

» Είναι προφανές ότι μια ΕΡΤ που αναβαθμίζεται τεχνολογικά, παράγει πρωτότυπο πρόγραμμα, καλύπτει όλα τα μεγάλα γεγονότα και δεν κουκουλώνει ειδήσεις, προκαλεί αλλεργία σε αρκετούς. Και όχι μόνο αυτό. Η δρομολόγηση της διενέργειας έρευνας για τις επιπτώσεις του «μαύρου» στον Οργανισμό έχει ανησυχήσει πολλούς.»

«Οι απώλειες του Δημοσίου θα υπολογιστούν και οι ευθύνες θα αποδοθούν. Τον διακόπτη της αλήθειας δεν είναι σε θέση να τον κατεβάσουν» καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Παππάς.