Οι συναντήσεις Τσίπρα, Αναστασιάδη και Μέι στη Σόφια είχαν ενδιαφέρον. Στο επίκεντρο βρέθηκε το Κυπριακό και οι προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών.

Σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου είπε ότι «στο περιθώριο της Συνόδου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε την ευκαιρία, εκτός των άλλων επαφών, να έχει συνάντηση με την Πρωθυπουργό της Βρετανίας κα Τερέζα Μέι, την οποία ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο και συζήτησαν για το Κυπριακό.»

» Ο Πρόεδρος της Κύπρου ζήτησε τη στήριξη της Βρετανίας για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, ενώ είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και για θέματα που αφορούν στις διαπραγματεύσεις αναφορικά με την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, καθώς επίσης και για θέματα που αφορούν ειδικότερα στις σχέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη Βρετανία.»

» Εξάλλου, ο Κύπριος πρόεδρος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Υπήρξε αμοιβαία ενημέρωση τόσο για θέματα που αφορούν στις σχέσεις της Ελλάδας με τους γείτονές της, αλλά και για το Κυπριακό και τις προσπάθειες που γίνονται για την επανέναρξη των συνομιλιών. Συζήτησαν, επίσης, και για άλλα θέματα που αφορούν στις διμερείς σχέσεις».