Τριμερής στη Σόφια για το Κυπριακό
Τσίπρας, Αναστασιάδης και Μέι συζήτησαν τις εξελίξεις γύρω από το θέμα
Οι συναντήσεις Τσίπρα, Αναστασιάδη και Μέι στη Σόφια είχαν ενδιαφέρον. Στο επίκεντρο βρέθηκε το Κυπριακό και οι προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών.
Σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου είπε ότι «στο περιθώριο της Συνόδου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε την ευκαιρία, εκτός των άλλων επαφών, να έχει συνάντηση με την Πρωθυπουργό της Βρετανίας κα Τερέζα Μέι, την οποία ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο και συζήτησαν για το Κυπριακό.»
» Ο Πρόεδρος της Κύπρου ζήτησε τη στήριξη της Βρετανίας για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, ενώ είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και για θέματα που αφορούν στις διαπραγματεύσεις αναφορικά με την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, καθώς επίσης και για θέματα που αφορούν ειδικότερα στις σχέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη Βρετανία.»
» Εξάλλου, ο Κύπριος πρόεδρος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Υπήρξε αμοιβαία ενημέρωση τόσο για θέματα που αφορούν στις σχέσεις της Ελλάδας με τους γείτονές της, αλλά και για το Κυπριακό και τις προσπάθειες που γίνονται για την επανέναρξη των συνομιλιών. Συζήτησαν, επίσης, και για άλλα θέματα που αφορούν στις διμερείς σχέσεις».
- Ο Τζορτζ Κλούνεϊ αποφεύγει να βλέπει παλιές του ταινίες
- Μωβ και καφέ μέδουσες κατακλύζουν τις θάλασσες του ευβοϊκού κόλπου – Ανησυχία από τους κατοίκους
- Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός για το δεύτερο βήμα προς το Final-4
- Ιαπωνία: Τραυμάτισε με σφυρί δύο παιδιά και ψέκασε με άγνωστη ουσία αστυνομικούς
- Τσίπρας: Ιούνιο το κόμμα – το αντι-δίλημμα της σταθερότητας – άνοιξε παράθυρο στους πρώην συντρόφους
- Εκτοξεύτηκε πάνω από τα 125 δολ. το πετρέλαιο – Τι εκτιμούν οι αναλυτές
- Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους: Τι απαντά στις φήμες χωρισμού με τον Φάνη Μουρατίδη
- Μουντιάλ 2026: Χωρίς το Ιράν θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο της FIFA
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 30.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/tao-yuan-W-Fptl6DW0g-unsplash-315x220.jpg)

































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442