Αποφασίσατε να κόψετε τα γλυκά και να αρχίσετε να προσθέτετε φρούτα, λαχανικά και ίνες στη διατροφή σας για να υποδεχτείτε το καλοκαίρι; Αν ξαφνικά παρατηρήσετε ότι υποφέρετε από πονοκεφάλους, υπνηλία και κακή διάθεση, είμαστε εμείς εδώ για να σας εξηγήσουμε το λόγο που συμβαίνει αυτό. Δε θα έπρεπε το ότι τρώτε υγιεινότερα να σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα;

Μην ανησυχείτε. Υπάρχει μια εξήγηση. Σύμφωνα με ειδικούς, αν ξεκινήσετε ξαφνικά το στήθος γαλοπούλας και κόψετε τελείως τα επεξεργασμένα τρόφιμα, θα υποφέρετε από μερικά δυσάρεστα συμπτώματα πριν αισθανθείτε τα θετικά αποτελέσματα της διακοπής κακών για σας τροφίμων.

Το νούμερο ένα πράγμα που ακούει ένας διατροφολόγος για τη μετάβαση σε μια πιο υγιεινή διατροφή είναι το φούσκωμα, τα αέρια και το ανήσυχο στομάχι. Κανονικά, όταν γεμίζετε με τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και καφεΐνη, αισθάνεστε αμέσως τα ενεργητικά τους αποτελέσματα. Ωστόσο, μόλις πέσει το σάκχαρο του αίματός σας, θα βιώσετε μια πείνα, που σημαίνει ότι μπορεί να θελήσετε μια σοκολάτα ή ένα αναψυκτικό νωρίτερα.

Όταν τρώτε πιο υγιεινά, το σώμα σας θα εκπέμψει σταδιακά περισσότερη παρατεταμένη ενέργεια. Επειδή δεν παίρνετε αυτή την άμεση ώθηση ενέργειας, μπορεί να αισθανθείτε λίγο πιο κουρασμένοι από το συνηθισμένο και ίσως να έχετε ακόμη και πονοκέφαλο. Αντισταθείτε σε αυτές τις ενοχλήσεις! Θα αισθανθείτε καλύτερα τελικά.

Επίσης, το να πίνετε άφθονο νερό μπορεί να σας βοηθήσει. Μπορείτε ακόμη να διπλασιάσετε την ποσότητα του νερού που πίνετε όλη την ημέρα για να βοηθήσετε την κατάσταση και να αποφύγετε ανεπιθύμητα φουσκώματα. Το σώμα σας χρειάζεται μόνο να προσαρμοστεί στην κατανάλωση περισσότερων ινών. Μετά από λίγες εβδομάδες, θα αισθανθείτε καλύτερα σε όλα τα επίπεδα!

Γράψτε το σχόλιό σας