Η βαυαρική φίρμα δίνει για ακόμα μια φορά το στίγμα της νέας Σειράς 8 Coupe αυτή την φορά σε ακαμουφλάριστη εκδοχή, να εκτελεί χρέη φόντου στην αγωνιστική Μ8 GTE.

Πλην της νέας «incognito» εμφάνισής της, η νέα Σειρά 8 Coupe επιβεβαιώνει την παρουσίαση της στις 15 Ιουνίου στην πρεμιέρα του 24ωρου αγώνα αντοχής του Le Mans απ΄όπου οι Βαυαροί θα ανακοινώσουν τις τεχνικές προδιαγραφές της και τις λεπτομέρειες των εκδόσεων της.

Σε αυτές θα συμπεριληφθεί και η κορυφαία -μέχρι τουλάχιστον την άφιξη της Μ- έκδοση Μ850i xDrive η οποία όπως έχει ήδη ανακοινωθεί θα εφοδιάζεται με μια πλήρως ανασχεδιασμένη και αναβαθμισμένη εκδοχή του V8 κινητήρα της BMW η οποία θα προσφέρει ισχύ 523 ίππων και 750 Nm ροπής.

Όπως προδίδει και η ονομασία της συγκεκριμένης έκδοσης, τις προδιαγραφές της θα συμπληρώνει η παρουσία συστήματος τετρακίνησης το οποίο θα μεταδίδει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς με τη συνδρομή ενός εξίσου αναβαθμισμένου αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων το οποίο θα υπόσχεται ταχύτερες αλλαγές.

Τα χαρακτηριστικά της κορυφαίας έκδοσης της Σειράς 8 Coupe θα πλαισιώσει επίσης σύστημα τετραδιεύθυνσης καθώς και η ενεργή, ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση ενώ το παζλ θα συμπληρωθεί από διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης στον πίσω άξονα.

Σε ό,τι αφορά το επιστέγασμα της γκάμας, την πανίσχυρη Μ8, αυτή αναμένεται να παρουσιαστεί σε δεύτερο χρόνο, με πιθανότερη την εμφάνισή της στη διεθνή έκθεση του Παρισιού τον προσεχή Οκτώβριο, ενώ, αξίζει να σημειωθεί ότι από την ατζέντα της BMW δεν θα λείψει η ανοιχτή έκδοση της Σειράς 9 η οποία αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της στις αρχές του 2019.