Από την προηγούμενη εβδομάδα η Φώφη Γεννηματά διακήρυξε ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί καμία προσωπική στρατηγική από στελέχη, πρώην επίδοξους αρχηγούς και παράγοντες του ΚΙΝΑΛ. Εκτοτε, ο Σταύρος Θεοδωράκης αποφάσισε να δηλώσει ότι δεν δέχεται εντολές από κανέναν (αν και όσο διεκδικούσε την ηγεσία δήλωνε ότι αν θέλεις να είσαι στρατηγός, θα είσαι και στρατιώτης…), εξέδωσε ένα μανιφέστο κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, επειδή του πάτησε τον κάλο λέγοντας στο Βήμα ότι το Ποτάμι δεν έχει λόγο ύπαρξης, ενώ ο Γιάννης Ραγκούσης επέμεινε με ένα νέο άρθρο του στην ορθότητα της άποψης περί συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οφείλει κάποιος στην φάση αυτή της συζήτησης να δεχθεί, για την οικονομία της, τις αγαθές πολιτικές προθέσεις όλων αυτών. Και να μην ασχοληθεί με τα ενδεχόμενα συναλλαγής τους με τον ΣΥΡΙΖΑ για θέσεις, αξιώματα κλπ.

Πλην όμως, οφείλει κάποιος και να είναι καχύποπτος για τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.

Στην διαδικασία φθοράς που βρίσκεται η κυβέρνηση και το κόμμα του, είναι φανερό ότι μετέρχεται όλων των παρελκυστικών τακτικών που μπορεί να φανταστεί, ίσως όχι για να προσελκύσει πρόσωπα και να τους προφέρει ανταλλάγματα, αλλά πάντως για να προσελκύσει ψηφοφόρους και να τους τάξει επίγειους μεταμνημονιακούς παραδείσους. Εν ολίγοις: για να διασώσει το δικό του πολιτικό μέλλον.

Όσοι είναι διατεθειμένοι και για οποιονδήποτε λόγο αποφασισμένοι να του προσφέρουν αυτή  την ευκαιρία, έχουν κάθε δικαίωμα και ελευθερία να το κάνουν.

Το δικαίωμα που δεν έχουν όμως είναι να θεωρητικολογούν εν ου παικτοίς.

Όσοι θέλουν να πάνε με τον ΣΥΡΙΖΑ, καλά θα κάνουν να πάνε. Και να το κάνουν τώρα. Θα είναι υγιές και καθαρό πολιτικά, όσο και στην κρίση των πολιτών. Στο κάτω-κάτω, έτσι θα ξεκαθαρίσει και το τοπίο.

Όσο δεν το κάνουν, απλώς θολώνουν τα νερά και παίζουν ένα παιχνίδι που αδικεί τους ίδιους και είναι αχρείαστο αυτή την στιγμή στην χώρα. Το πρόβλημα και το ζητούμενο δεν είναι ούτε η πλειοδοσία στον προοδευτισμό, ούτε η ιστορική ρεβάνς από την δεξιά.

Είναι η επόμενη ημέρα. Αν όλοι αυτοί θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απάντηση σε αυτό, οφείλουν αύριο να δηλώσουν την συμπαράταξή τους μαζί τους.

Αν δεν το κάνουν, η Φώφη Γεννηματά οφείλει να κάνει την επιλογή της. Αλλιώς θα το πληρώσει και αυτή ακριβά.