Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χατζηνικολάου: «Πολύ μεγάλη ομάδα ο Ολυμπιακός για να τον κλείσεις στην Ελλάδα»

Χατζηνικολάου: «Πολύ μεγάλη ομάδα ο Ολυμπιακός για να τον κλείσεις στην Ελλάδα»

Η Ολγα Χατζηνικολάου μιλάει στο 10.gr για την κούπα του πρωταθλητή Ελλάδος, όσα πέρασε φέτος η ομάδα του Πειραιά στην Ευρώπη αλλά και τη συνέχειά της

Είναι τρία χρόνια στην ομάδα του Ολυμπιακού και ανάμεσα στις παίκτριες που παίζουν κομβική σημασία στο ροτέισον των «ερυθρόλευκων» αναφορικά με το κομμάτι των τίτλων.

Η Ολγα Χατζηνικολάου, είναι από τα γεννοφάσκια της οπαδός των Πειραιωτών και εδώ και τρία χρόνια, από τη στιγμή της επανίδρυσης του τμήματος, αποτελεί παίκτη-κλειδί για τις αήττητες νταμπλούχες Ελλάδος.

Κακά τα ψέματα, η γκαρντ του Ολυμπιακού είναι η παίκτρια που θα ήθελε κάθε προπονητής, καθώς συνδυάζει την εντυπωσιακή επιθεση, με την πιεστική άμυνα.

Το 10.gr μίλησε μαζί της μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδος στο Κερατσίνι, με την ίδια να δηλώνει πως δεν υπάρχει ταβάνι στον Ολυμπιακό.

-Ξέρω ότι είναι κοινότυπο, όμως πως νιώθεις για την κατάκτηση της τρίτης σερί κούπας;

«Είμαι ενθουσιασμένη. Δουλέψαμε πάρα πολύ γι αυτό, μετά την Ευρώπη προσπαθήσαμε πολύ στις προπονήσεις και τα αποτελέσματα φαίνονται. Αυτό είναι το τρίτο συνεχόμενο νταμπλ και αυτό κάτι λέει από μόνο του».

– Ηταν μία χρονιά που ξεκίνησε με ευρωπαϊκά όνειρα. Φτάσατε μακριά στο Eurocup και κλείσατε τη σεζόν και πάλι με νταμπλ. Πες μου λίγο πως κύλησε αυτή η σεζόν.

«Ηταν μία δύσκολη χρονιά η φετινή και ας μην φαίνεται. Θέλαμε να κάνουμε ένα παραπάνω βήμα στην Ευρώπη και τα καταφέραμε που για εμάς είναι κάτι πολύ θετικό, όμως είναι ένα συναίσθημα, που ελπίζω του χρόνου να πάμε ακόμα καλύτερα. Αυτό γιατί αυτή η ομάδα με τον κόσμο και την στήριξη που έχει πρέπει να χτυπήσει και την ευρωπαϊκή καθιέρωση. Στην Ελλάδα έχουμε δείξει ότι πραγματικά δεν έχουμε αντίπαλο, έχουμε πάρει τώρα ένα ακόμα νταμπλ ότι και να συμβαίνει λοιπόν θα παίρνουμε τους τίτλους. Αυτή η ομάδα είναι πολύ μεγάλη για να την κλείσεις τα δεδομένα της Ελλάδας. Πρέπει να κάνουμε το βήμα έξω. Δείξαμε την ανωτερότητά μας και από ένα σημείο και έπειτα παίξαμε και πολύ καλό μπάσκετ. Πήραμε διαφορά σχεδόν από όλους τους αντιπάλους μας, δεθήκαμε αρκετά μεταξύ μας και το ευχαριστηθήκαμε και εμείς οι ίδιες πάρα πολύ φέτος».

– Το γεγονός πως δεν υπάρχουν τόσο δυνατοί αντίπαλοι για εσάς, είναι κάτι που σας ενοχλεί; Θα θέλατε να δημιουργηθούν νέοι πόλοι και ας δυσκολέψει το πρωτάθλημα για εσάς;

«Ναι μας ενοχλεί πάρα πολύ αυτό το κομμάτι, Θα θέλαμε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα για να είμαστε σε εγγρήγορση. Θα θέλαμε να κρατηθούμε μέσω από αυτό συγκεντρωμένες στην Ευρώπη, γιατί τώρα είμαστε μία ταχύτητα πάνω από όλες τις ομάδες στην Ελλάδα και αυτό δεν μας βοηθάει καθόλου για το έργο μας εδώ. Μακάρι του χρόνου να βρεθούν κάποιες ομάδες να βάλουν λεφτά για να «χτυπήσουν» τον Ολυμπιακό. Για να έχει περισσότερο ενδιαφέρον το ελληνικό πρωτάθλημα».

– Πάμε τώρα στην Ευρώπη. Φέτος ο Ολυμπιακός κατάφερε και πήγε μακριά στο Eurocup κάνοντας το παραπάνω βήμα. Τι έφταιξε που δεν συνεχίστηκε το ταξίδι σας και τι πρέπει να φτιάξει για να πάει ακόμα καλύτερα του χρόνου;

« Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός επειδή είναι μία καινούρια ομάδα ουσιαστικά, ακόμα ψάχνεται και δεν ξέρει τον τρόπο, που μπορεί να χτυπήσει το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη. Τα δύο χρόνια ήταν μεγάλη εμπειρία για όλους, θεωρώ ότι μάθαμε ακόμα περισσότερα φέτος και μάθαμε πως πρέπει να ενισχυθεί η ομάδα γιατί το επίπεδο είναι πάρα πολύ υψηλό έξω. Καμία σχέση με την Ελλάδα και θεωρώ ότι θα κάνουν στην ομάδα αυτά που πρέπει για να είναι ανταγωνιστικός ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη».

– Είστε παίκτριες που αγωνίζονται και στην Εθνική ομάδα και γνωρίζεστε αρκετά καλά μεταξύ σας. Ο Ολυμπιακός είναι όντως μία οικογένεια; Γιατί αυτό είναι και που βγαίνει και προς τα έξω…

«Το έχω ξαναπεί ότι στην Ελλάδα ότι οι καλές οι παίκτριες είναι 7-8. Γνωριζόμαστε πάρα πολλά χρόνια μεταξύ μας, βλεπόμαστε πιο πολύ από ότι βλέπουμε την οικογένειά μας, είμαστε ίδιες τόσα χρόνια, και θεωρώ ότι πλέον βρισκόμαστε με κλειστά τα μάτια μέσα στο γήπεδο. Εχουμε κάνει διαχρονικούς δεσμούς που θα μείνουν για πάντα. Είμαστε λοιπόν μία παρέα ατόμων που έχουμε ξεκινήσει πάρα πολλά χρόνια μαζί και χαιρόμαστε πολύ που ζούμε όλα αυτά μαζί και στην Εθνική αλλά και στον Ολυμπιακό».

– Θέλω να μου πεις την καλύτερη στιγμή που έχεις ζήσει αυτά τα τρία χρόνια στον Ολυμπιακό και ένα συμβάν που θέλεις να ξεχάσεις.

«Η καλύτερη σίγουρα είναι η νίκη την πρώτη χρονιά μέσα στην Λεωφόρο. Ηταν κάτι που έχει μείνει σε όλες όσες ήταν μέλη αυτής της ομάδας. Σε ένα κατάμεστο γήπεδο και ήταν τρομερή η ικανοποίηση που είχαμε πάρει. Το πρωτάθλημα στο τέλος της χρονιάς μέσα στον Τάφο του Ινδού σίγουρα ήταν μία στιγμή που δεν θα ξεχάσω ακόμα. Οσο για το χειρότερο, ηταν πέρσι που αποκλειστήκαμε τόσο νωρίς στην Ευρώπη».

– Ποια είναι τώρα τα σχέδια για τον Ολυμπιακό πλέον; Είναι το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη και το Eurocup; Να μπει γιατί όχι και στην Ευρωλίγκα;

«Οπωσδήποτε είναι να κάνουμε το βήμα παραπάνω στην Ευρωλίγκα. Εγώ θεωρώ ότι θα έπρεπε, πρώτα να κατακτήσουμε το Eurocup για το βήμα παραπάνω, αλλά αυτή η ομάδα αν ενισχυθεί, πολύ περισσότερο μπορεί και να πάει και στην Ευρωλίγκα. Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός πρέπει πλέον να κοιτάει την Ευρώπη και τίποτα παραπάνω. Είτε είναι Eurocup ή Ευρωλίγκα».

– Φαίνεται ότι νιώθετε διψασμένες ακόμα περισσότερο έτσι…

«Ναι εντάξει σίγουρα. Πρωταθλήματα και Κύπελλα έχουμε πάρει. Όχι ότι δεν τα θέλουμε και αυτά έτσι; Απλά θέλουμε κάτι άλλο. Το κάτι διαφορετικό και να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται και πάλι στην Ευρώπη».

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024