Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
ΝΔ:«Όχι» σε συνάντηση με Σκουρλέτη για κατάτμηση της Β΄ Αθήνας

ΝΔ:«Όχι» σε συνάντηση με Σκουρλέτη για κατάτμηση της Β΄ Αθήνας

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί τον υπουργό Εσωτερικών ότι επιχειρεί να ανοίξει το θέμα για επικοινωνιακούς λόγους

H ΝΔ δεν θα συμμετάσχει σε οποιαδήποτε επιμέρους συνάντηση ή συζήτηση για το θέμα της κατάτμησης της Β΄ Αθήνας μέχρι, όπως τονίζουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να απαντήσει επισήμως η κυβέρνηση στην σαφή πρότασή του κόμματος για την χορήγηση ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού και την κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών.

Μάλιστα οι ίδιες πηγές κατηγορούν τον κ. Σκουρλέτη πως επιθυμεί να ανοίξει τη συζήτηση για επικοινωνιακούς λόγους.  Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών είχε απευθύνει πρόσκληση για διακομματική συνάντηση εργασίας με όλα τα κόμματα (πλην Χρυσής Αυγής) για την  παρουσίαση της πρότασης για την κατάτμηση των πολύ μεγάλων εκλογικών περιφερειών, όπως η Αττική (πρώην «υπόλοιπο») και η Β’ Αθηνώνς.

Στην επιστολή ο κ. Σκουρλέτης υπογραμμίζει ότι το υπουργείο Εσωτερικών και η κυβέρνηση έχει επεξεργαστεί μία σχετική πρόταση για την κατάτμηση πολύ μεγάλων εκλογικών περιφερειών. Όπως επισημαίνει, «το ζήτημα της χάραξης των εκλογικών περιφερειών αποτελεί έναν από τους θεμελιώδεις πυλώνες κάθε εκλογικού συστήματος και κατ΄ επέκταση, της εύρυθμης λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος». Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνει, «θεωρούμε σημαντική τη διακομματική διαβούλευση πριν την ανάληψη πρωτοβουλίας για την τροποποίηση της υφιστάμενης κατάστασης».

Ο υπουργός Εσωτερικών ζήτησε μάλιστα να ορίσει το κάθε κόμμα εκπρόσωπο για να παραστεί στη συνάντηση εργασίας η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Μαϊου στη μία το μεσημέρι.

Only in

Αχίλλειος πτέρνα της οικονομίας το μεγάλο και επίμονο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

«Αγκάθι» για την ελληνική οικονομία το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Τι δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος και του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024