Απαντήσεις για τα σενάρια συνεργασιών των Ανεξάρτητων Ελλήνων με πρώην στελέχη άλλων κομμάτων έδωσε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Όπως υποστήριξε, «οι ΑΝΕΛ από την πρώτη μέρα είμαστε και παραμένουμε ένα Κίνημα με σαφή ιδεολογικοπολιτικό προσανατολισμό και συγκεκριμένη ταυτότητα, αναφερόμαστε στο πατριωτικό και κοινωνικό κέντρο. Οι πόρτες των ΑΝΕΛ είναι ανοιχτές για όποιον συμβαδίζει ή ταυτίζεται με τις θέσεις μας».

«Το Κίνημά μας είναι ανοιχτό στην κοινωνία, ανοιχτό σε όποιον μπορεί να υποστηρίξει τις αρχές και τις θέσεις που εκφράζουμε» συμπλήρωσε.

Παράλληλα, η κ. Παπαδοπούλου υποστήριξε πως η θέση των ΑΝΕΛ για το Σκοπιανό είναι πάγια. «Δεν μπορούμε να δεχθούμε ένα όνομα που να εμπεριέχει τον όρο «Μακεδονία» ή παράγωγο αυτού. Το κράτος των Σκοπίων θα πρέπει να αποδεχθεί μια συνολική συμφωνία, δηλαδή, αλλαγές στο Σύνταγμα, αλλαγή στις ταυτότητες, ένα όνομα έναντι όλων. Σε κάθε περίπτωση οι ΑΝΕΛ δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω σε βασικά ζητήματα και πάγιες θέσεις μας. Για εμάς ο πυρήνας του αλυτρωτισμού του γειτονικού κράτους βρίσκεται στο όνομα» τόνισε.

Όσον αφορά στις εντάσεις μεταξύ βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων καθώς και τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για λήξη της συγκυβέρνησης στις εκλογές, στις ιδεολογικές διαφορές μεταξύ των δύο κομμάτων, υποστήριξε πως «οι εντάσεις, όμως, είναι άκαιρες αυτή τη στιγμή. Τα κόμματα που αποτελούν τη συγκυβέρνηση πρέπει να είναι προσηλωμένα στην έξοδο από το καθεστώς των μνημονίων και στον τρόπο με τον οποίο θα ρυθμιστεί το χρέος».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο