Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κουβέλης: Η συνθήκη της Λωζάννης καθορίζει με σαφήνεια τα σύνορα

Κουβέλης: Η συνθήκη της Λωζάννης καθορίζει με σαφήνεια τα σύνορα

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας εκτίμησε ότι η επιθετική ρητορική του τούρκου προέδρου στοχεύει στο να εισπράξει το εκλογικό αποτέλεσμα που επιδιώκει.

«Η συνθήκη της Λωζάννης καθορίζει με σαφήνεια τα σύνορα της χώρας» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, χαρακτηρίζοντας αβάσιμα και εχθρικά όλα όσα λέει η Τουρκία στην προσπάθειά της να την αμφισβητήσει.

Παράλληλα, ο κ. Κουβέλης εκτίμησε ότι η επιθετική ρητορική του τούρκου προέδρου στοχεύει στο να εισπράξει το εκλογικό αποτέλεσμα που επιδιώκει.

Περαιτέρω, χαρακτήρισε απαράδεκτη και παράνομη τη συνεχιζόμενη κράτηση των δύο στρατιωτικών στις φυλακές Αδριανούπολης, σημειώνοντας παράλληλα ότι θα ήταν λάθος να προσδιορίσει το χρονικό σημείο απελευθέρωσής τους.

Σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Εpsilon, ο αναπληρωτής υπουργός διαμήνυσε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις υπηρετούν με ακεραιότητα το καθήκον και διαθέτουν την αποτρεπτική ικανότητα για να υπερασπιστούν στο ακέραιο τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα, προσθέτοντας πως «οι Έλληνες πολίτες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς».

Τέλος, σχολιάζοντας τις προτάσεις της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, για τη διεξαγωγή εκλογών και για την αναθεώρηση του συντάγματος, διαπίστωσε «αναντιστοιχία» στις σχετικές δηλώσεις της.

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024