Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φορο-λαίλαπα εν μέσω θέρους

Φορο-λαίλαπα εν μέσω θέρους

Οι φορολογούμενοι δέχονται αλλεπάλληλα «χτυπήματα» στο εισόδημά τους

«Φωτιά» στον οικογενειακό προϋπολογισμό βάζουν οι συνεχιζόμενες ανατιμήσεις στα προϊόντα και η ανηφόρα που τραβούν τα καύσιμα.

Μπορεί ο πληθωρισμός τον Απρίλιο να ήταν μηδενικός, πλην όμως, οι ανατιμήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες συνεχίστηκαν.

Οι τιμές έχουν πάρει την ανιούσα από τις αρχές του έτους και μέσα σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν οι φόροι και τα χαράτσια που συνεχίζουν να δημιουργούν νέο «πονοκέφαλο» σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Ο πληθωρισμός τον Απρίλιο παρέμεινε αμετάβλητος σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, αν και παρουσιάζει μηνιαία αύξηση κατά 0,9%, λόγω κυρίως των ανατιμήσεων σε ένδυση – υπόδηση βενζίνη, φάρμακα και πετρέλαιο θέρμανσης.

Έτσι, τα νοικοκυριά συνεχίζουν να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αγοράσουν βασικά είδη πρώτης ανάγκης, ενώ σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του ΙΕΛΚΑ έξι στους δέκα καταναλωτές κάνουν τις αγορές τους βάσει προσφορών ή κουπονιών ή δωροεπιταγών.

Όλο και «ανεβαίνουν» οι τιμές στα καύσιμα

Την ίδια στιγμή, οι συνεχιζόμενες αυξήσεις στις τιμές των καύσιμων από τη μία «καίνε» την τσέπη των καταναλωτών και από την άλλη βάζουν τους πρατηριούχους στον… χορό των αυξήσεων.

Τις τελευταίες ημέρες έχει ξεκινήσει ένα «ράλι» στην τιμή της αμόλυβδης, η οποία αγγίζει τα 1,60 ευρώ το λίτρο στα μεγάλα αστικά κέντρα, ενώ στις Κυκλάδες κοντεύει να αγγίζει τα 2 ευρώ. Μάλιστα η Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει την 6η ακριβότερη βενζίνη στον κόσμο.

Τα χαράτσια

Και μέσα σε όλα οι φορολογούμενοι εν μέσω καλοκαιρινών διακοπών θα βρεθούν αντιμέτωποι με την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ αλλά και την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος.

Οι νέες αντικειμενικές πρόκειται να αλλάξουν τον χάρτη της αλλά και το φορολογικό τοπίο. Οι όποιες αναπροσαρμογές γίνουν θα προκαλέσουν ντόμινο αλλαγών σε 20 φόρους και τέλη που επιβαρύνουν τα ακίνητα.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024