Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας: Κανένα παιδί στο περιθώριο, κανένα παιδί σε ίδρυμα

Τσίπρας: Κανένα παιδί στο περιθώριο, κανένα παιδί σε ίδρυμα

«Κανένα παιδί στο περιθώριο, κανένα παιδί σε ίδρυμα», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή κατά τη διάρκεια συζήτησης για το σχέδιο νόμου που αφορά στην αναδοχή και από ομόφυλα ζευγάρια. Μία μερίδα των αντιδράσεων προέρχεται από ανθρώπους που δεν μπορούν να κατανοήσουν το νόμο, σημείωσε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας πως  υπάρχει και μία κατηγορία που […]

«Κανένα παιδί στο περιθώριο, κανένα παιδί σε ίδρυμα», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή κατά τη διάρκεια συζήτησης για το σχέδιο νόμου που αφορά στην αναδοχή και από ομόφυλα ζευγάρια.

Μία μερίδα των αντιδράσεων προέρχεται από ανθρώπους που δεν μπορούν να κατανοήσουν το νόμο, σημείωσε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας πως  υπάρχει και μία κατηγορία που αναπαραγάγει  φοβικά σύνδρομα. Το πρώτο πράγμα που κάναμε, σημείωσε ο κ. Τσίπρας είναι ότι δημιουργήσαμε έναν ηλεκτρονικό φάκελο με τα στοιχεία του κάθε παιδιού ώστε να γνωρίζουμε πόσα είναι που αναζητούν οικογένειες.

«Μέσα από αυτή τη διαδικασία της καταγραφής θα διευκολυνθεί η διαδικασία αναδοχής ή υιοθεσίας και θα έχει ως απαραίτητη προϋπόθεση την ύπαρξη ηλεκτρονικού φακέλου για κάθε παιδί. Το δεύτερο ζήτημα που επιλύουμε είναι για τους υποψήφιους γονείς», επεσήμανε.

Μέχρι σήμερα, πρόσθεσε, υποχρεώνονταν τα ζευγάρια σε μία πολυετή αναμονή  που σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουν μέχρι και τα 6 χρόνια. «Ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν αγάπη».  Η αναδοχή σημείωσε,  θα έχει μέγιστο διάστημα αναμονής τους 8 με 12 μήνες. Μετατρέπουμε μία υπόθεση που σήμερα είναι φθορά ψυχής αρκετών χρόνων, σε υπόθεση που ολοκληρώνεται σε ένα έτος, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπας μίλησε για ένα ανθρώπινο χρέος από την πλευρά της Πολιτείας απέναντι σε συνανθρώπους μας που «θέλουν να κάνουν ό,τι πιο ανθρώπινο έχει η φύση μας. Να προσφέρουν και να λάβουν αγάπη».

Αναφερόμενος στη σύγχυση που προκάλσεσε στη δημόσια συζήτηση, «είτε λόγω άγνοιας, είτε λόγω σκοπιμοτήτων» η διάκριση ανάμεσα στην αναδοχή και την υιοθεσία, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι κάποιοι λανθασμένα ταυτίζουν την υιοθεσία, που αποτελεί μία διαδικασία η οποία εγκρίνεται σε τελικό στάδιο από δικαστήριο, με την αναδοχή.

«Η αναδοχή προβλέπει ότι το παιδί έχει τη δυνατότητα να επιστρέψει στους φυσικούς του γονείς, οι οποίοι επιπροσθέτως κατά τη διάρκεια της αναδοχής θα πρέπει να έχουν επαφή μαζί του. Θα έλεγα χωρίς υπερβολή ότι η αναδοχή ως πράξη αποτελεί υπόδειγμα αλτρουισμού, αλληλεγγύης και προσφοράς για όσους το επιλέγουν» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Επιλέγουν μόνο να δώσουν σε ένα παιδί, χωρίς να αποκτήσουν δικαιώματα σε αυτό. Και συνάπτεται μέσα από μία συμβολαιογραφική πράξη, αφού έχουν προχωρήσει οι προβλεπόμενες διαδικασίες».

Επίθεση σε Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός με αφορμή τη στάση της ΝΔ στο θέμα του νομοσχεδίου για την αναδοχή, επιτέθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας: «Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να μας παραδώσει ένα μάθημα για το ποιος είναι λαϊκιστής και λογαριάζει μόνο το πολιτικό κόστος και ποιος φιλελεύθερος. Ποιος είναι προοδευτικός και ποιος συντηρητικός» είπε. Τον χαρακτήρισε μάλιστα βαθιά συντηρητικό ο οποίος – όπως είπε – «πολλές φορές φλερτάρει με αναχρονιστικές ιδέες, αλλά φλερτάρει επικίνδυνα και με τον ακροδεξιό λαϊκισμό».

«Εμείς θα συνεχίζουμε να πορευόμαστε με βάση τις αρχές μας, αγνοώντας το πολιικό κόστος» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024