Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποιοι βουλευτές έσπασαν τις κομματικές γραμμές

Ποιοι βουλευτές έσπασαν τις κομματικές γραμμές

Ηχηρές απουσίες και διαφοροποιήσεις στο νομοσχέδιο για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια

Με σημαντικές διαφοροποιήσεις και με πολλές απουσίες υπερψηφίστηκε το επίμαχο άρθρο για την αναδοχή απο ομόφυλα ζευγάρια. Παρά την παρέμβαση του πρωθυπουργού τελικά δεν κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ να μαζέψει τις διαρροες των βουλευτών του καθώς ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης και ο Θεόδωρος Παραστατίδης καταψήφισαν το συγκεκριμένο άρθρο. Επίσης, ο Μάρκος Μπόλαρης και η Γεωργία Γεννιά που είχαν εκφράσει την αντίθεση τους με την συγκεκριμένη διάταξη απείχαν απο την ψηφοφορία.

Και στο στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης όμως σημειώθηκαν σημαντικές διαφοροποιήσεις. Κυριότερη είναι η στροφή της εισηγήτριας του νομοσχεδίου Κατερίνας Μάρκου που υπερψήφισε την επίμαχη διάταξη ενώ αρχικά είχε καλέσει την κυβέρνηση να την αποσύρει.

Εκτός απο την Κ. Μαρκου, η Ντόρα Μπακογιάννη, η Όλγα Κεφαλογιάννη και η Νίκη Κεραμέως ψήφισαν αντίθετα απο τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ηχηρές απουσίες καταγράφισαν στη ΝΔ.

Ο Βαγγέλης Μειμαράκης, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Νίκος Δένδιας και ο Θόδωρος Φορτσάκης είναι μερικοί απο αυτούς που απουσίαζαν. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη που είχε «διχοτομηθεί» τις προηγούμενες ημέρες για το συγκεκριμένο θέμα εμφάνισε ενιαία γραμμή στην ψηφοφορία.

Όσοι προσήλθαν ψήφισαν συντεταγμένα την κομματική γραμμή της Φώφης Γεννηματά ενώ οι διαφωνούντες απείχαν. Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και ο Κώστας Ζουράρις από ΑΝΕΛ έσπασαν την κομματική γραμμή υπερψηφίζοντας το άρθρο 8. Απο την ψηφοφορία απουσίαζε σχεδόν η μισή κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024