
Στη θέση του Τσακαλώτου βάλτε τον Σπίρτζη
Το σχέδιο για να μην περάσουν οι μειώσεις στις συντάξεις
Δεν πάει να λέει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ότι οι περικοπές στις συντάξεις θα εφαρμοστούν τον Ιανουάριο του 2019, σύμφωνα με την δέσμευση της κυβέρνησης και το ψηφισμένο θεσμικό πλαίσιο.
Βγήκαν η κ. Θεανώ Φωτίου και ο κ. Χρήστος Σπίρτζης να τον διορθώσουν. Άλλωστε τι ξέρει ο υπουργός Οικονομικών; Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας συνέστησε στους συνταξιούχους να κάνουν «λίγο υπομονή» με το σκεπτικό ότι το θέμα « δεν είναι τελειωμένο».
Ο δεν υπουργός Μεταφορών και Υποδομών το πήγε παραπέρα. Αντί να ασχοληθεί μετά του οίκου του και τα έργα που έχει αναλάβει ο όμιλος Καλογρίτσα και βρίσκονται στον «αέρα» έκανε από ραδιοφώνου συστάσεις διαπραγματευτικής τακτικής στον Ευκλείδη Τσακαλώτο.
«Θα τα δούμε αργότερα τα θέματα των συντάξεων. Έχουμε πάρει εντολή η χώρα να βγει από τα Μνημόνια και αυτό θα συμβεί τον Αύγουστο. Τα Μνημόνια αποτελούσαν άλλοθι σε όλους όσοι ήθελαν να εφαρμόσουν νεοφιλελεύθερες πολιτικές.
Πιστεύω ότι είναι ένα κρίσιμο θέμα στην κοινωνική πολιτική από τη στιγμή που η ανάπτυξη πηγαίνει με αυτούς τους ρυθμούς, όταν υπάρχει μείωση ανεργίας και βελτίωση των δημοσιονομικών δεν έχεις λόγο να προβείς σε μείωση συντάξεων αυτά τα πράγματα γίνονται βήμα-βήμα.
Δεν ανακοινώνεις έτσι ξαφνικά το επόμενο βήμα σου. Η μάχη που δίνουμε είναι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να πάρουμε τους καλύτερους όρους για το χρέος», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Αφού προσπεράσουμε την διαπίστωση του ότι οι προηγούμενοι ψήφισαν τα φιλελεύθερα μνημόνια (αλήθεια ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ψήφισαν τα φιλολαϊκά μνημόνια;) έχει ενδιαφέρον να σταθούμε στο σκεπτικό του κ. Σπίρτζη.
Επί της ουσίας λέει να τελειώσουμε την αξιολόγηση να πάρουμε την λύση για το χρέος και μετά τους… ξεφουρνίζουμε ότι δεν θα μειώσουμε τις συντάξεις.
Έχει σχέδιο το οποίο αν το αναπτύξει στην λεπτομέρεια του στο πρωθυπουργικό περιβάλλον δεν αποκλείεται να το υιοθετήσει και το Μέγαρο Μαξίμου.
Και δεν θα ήταν κακή ιδέα την επόμενη εβδομάδα που έρχεται στην Αθήνα το κουαρτέτο την θέση του κ Τσακαλώτου ως επικεφαλής της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας να πάρει ο κ. Σπίρτζης. Αν είναι να σώσουμε τις συντάξεις…
- Κολομβία: Έξι νεκροί σε επίθεση εναντίον ηγέτη κοινότητας υπό κρατική προστασία
- Οι δράστες της επίθεσης στο τζαμί στο Σαν Ντιέγκο, μετέδιδαν σε live streaming – Είχαν ναζιστικά σύμβολα [βίντεο]
- Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για «πραξικόπημα» στη Βολιβία, κατά του κεντροδεξιού προέδρου Πας
- Η ανάπτυξη αμερικανικών δυνάμεων στην Πολωνία δεν έχει ματαιωθεί, λέει ο Βανς
- Νορβηγία: Έκκληση των πρωθυπουργών της Ινδίας και των σκανδιναβικών χωρών υπέρ της πολυμερούς συνεργασίας
- Τσέλσι – Τότεναμ 2-1: Έχασε και η παραμονή θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική








