Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Γεροβασίλη: Ο αλγόριθμος απολύσεων η σχέση Μητσοτάκη – ψηφιακού κράτους

Γεροβασίλη: Ο αλγόριθμος απολύσεων η σχέση Μητσοτάκη – ψηφιακού κράτους

Βολές κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, εξαπέλυσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με αφορμή την ομιλία του κ. Μητσοτάκη στο συνέδριο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών

Απάντηση στην ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Digital Ecoomy Forum, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), έδωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Ολγα Γεροβασίλη.

«Η μόνη σχέση του κ. Μητσοτάκη με το ψηφιακό κράτος είναι ο αλγόριθμος των απολύσεών του, τον οποίο και συνεχώς αναβαθμίζει» σχολίασε η κ. Γεροβασίλη, με ανάρτησή της στο Τwitter.

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι στη δική του διακυβέρνηση θα προχωρήσουν αποφασιστικά η συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Το Δημόσιο δεν πρέπει να φοβάται τις συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα, ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι το κράτος έχει μόνο να κερδίσει από τη συνεργασία και το outsourcing δημοσίων υπηρεσιών.

«Σήμερα απαιτείται ένα σχέδιο μετάβασης στην ψηφιακή εποχή» είπε, σημειώνοντας ότι «οποιαδήποτε προσπάθεια στο μοντέλο της καινοτομίας κινδυνεύει να αποτύχει αν οι επενδυτές αντιμετωπίζουν ένα αρνητικό περιβάλλον».

Επιτακτική προτεραιότητα η αναβάθμιση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού

Μιλώντας η ίδια στο Digital Economy Forum 2018, σημείωσε πως «η αναβάθμιση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού είναι επιτακτική προτεραιότητα, καθώς χωρίς τη συμμετοχή του προσωπικού του Δημοσίου καμία μεταρρύθμιση δεν μπορεί να προχωρήσει, ιδίως στον τομέα των ψηφιακών υπηρεσιών».

Η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι πριν από λίγες μέρες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το σχέδιο δράσης της «Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση» για το 2018, που υπέβαλε το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με τον συντονισμό από την αρμόδια Γενική Διεύθυνση Δημοσίων Οργανώσεων και σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Σύμφωνα με την ίδια, αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα γίνεται το 19ο μέλος του Digital Skills and Jobs Coalition στην Ευρώπη, καθώς υπογράφεται το σχετικό συμβόλαιο συνεργασίας για τη χρηματοδότηση των δράσεων. Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών, ανέφερε η υπουργός, προγραμματίζεται στην Περιφέρεια Ηπείρου η εναρκτήρια εκδήλωση, στην οποία θα παρουσιαστούν τόσο οι επιμέρους δράσεις, όσο και το χρηματοδοτικό πρόγραμμα Digital Opportunities.

Στο πλαίσιο του κεντρικού συστήματος ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων, που προωθούν από κοινού τα υπουργεία Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Ψηφιακής Πολιτικής, η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι ολοκληρώθηκε η διασύνδεση 70 νοσοκομείων της χώρας και έπονται άλλα 35, καθώς και ότι βρίσκεται στη διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών το έργο «Απλουστεύσεις διοικητικών διαδικασιών προς ενίσχυση της επιχειρηματικότητας», με έμφαση στις αδειοδοτήσεις 279 επαγγελματικών ομάδων.

Η υλοποίηση του έργου αυτού, όπως είπε, θα οδηγήσει στην απλοποίηση του τρόπου και του χρόνου έκδοσης αδειοδότησης, με κατάργηση δικαιολογητικών, καθώς και ενδιάμεσα στάδια των διαδικασιών.

«Οι ψηφιακές δεξιότητες συνδέονται άμεσα με την αναβάθμιση του κόσμου της εργασίας, με την αύξηση της απασχόλησης και τη μείωση της ανεργίας, που αποτελούν κεντρική προτεραιότητα στην προσπάθεια τόνωσης της οικονομίας της χώρας» υπογράμμισε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024