Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέο περιστατικό με σύλληψη Τούρκων αποκάλυψε ο Κοντονής

Νέο περιστατικό με σύλληψη Τούρκων αποκάλυψε ο Κοντονής

Στην αποκάλυψη ότι άλλοι δύο Τούρκοι συνελήφθησαν πριν από λίγες ημέρες σε ελληνικό έδαφος και μετά από διαβεβαιώσεις του τουρκικού προξενείου διακόπηκε η διοικητική τους κράτηση, προέβη ο υπουργός Δικαιοσύνης

Στην αποκάλυψη ότι άλλοι δύο Τούρκοι συνελήφθησαν πριν από λίγες ημέρες σε ελληνικό έδαφος και μετά από διαβεβαιώσεις του τουρκικού προξενείου διακόπηκε η διοικητική τους κράτηση, προέβη στη Βουλή, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα στη γείτονα με αφορμή τη συνεχιζόμενη παράνομη κράτηση των ελλήνων στρατιωτικών.

Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και δεν ισοψηφίζει παράνομες ή παράτυπες συμπεριφορές, υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, συνδέοντας την υπόθεση με εκείνη των δύο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Κάλεσε, μάλιστα, την παγκόσμια κοινότητα να κρατήσει μια πιο σταθερή στάση στο θέμα αυτό.

«Δεν ήταν μόνο η περίπτωση του Τούρκου ο οποίος μπήκε στην ελληνική επικράτεια και δικάστηκε. Υπάρχει και πιο πρόσφατο γεγονός. Πριν δυο ή τρεις ημέρες, το διοικητικό πρωτοδικείο Πύργου έκανε δεκτό το αίτημα να διακοπεί η διοικητική κράτηση δύο τούρκων πολιτών, οι οποίοι συνελήφθησαν στο λιμάνι της Κυλλήνης. Υπήρξε διαβεβαίωση του τουρκικού προξενείου ότι έχουν σταθερή κατοικία και δηλώθηκε το τουρκικό προξενείο στην Αθήνα – και το δικαστήριο αποφάσισε τη διακοπή της διοικητικής κράτησης» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

«Το λέω αυτό προς ενημέρωση της Βουλής και της κοινής γνώμης, για να γίνει κατανοητό ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου. Διότι όταν το ελληνικό προξενείο παρέστη στη δίκη των δύο ελλήνων στρατιωτικών και δήλωσε ως τόπο κατοικίας τους την έδρα του ελληνικού προξενείου της Αδριανούπολης, το αντίστοιχο αίτημα περί μη κράτησης δεν έγινε δεκτό από το τουρκικό δικαστήριο» πρόσθεσε.

«Η Ελλάδα, όμως, είναι κράτος δικαίου και δεν ισοψηφίζει παράνομες ή παράτυπες συμπεριφορές. Και αυτό το εκπέμπουμε ως μήνυμα, όχι μόνο στη γείτονα χώρα, αλλά και στην παγκόσμια κοινότητα από την οποία περιμένουμε πιο σταθερή στάση για το θέμα των δύο στρατιωτικών, οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν ξέρουν γιατί κατηγορούνται» ανέφερε ο Σταύρος Κοντονής.

Είχε προηγηθεί ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γ. Καρράς, ο οποίος κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησής του σχολίασε ότι «ορθώς προχθές το δικαστήριο έκρινε για τον Τούρκο που εισήλθε στην Ελλάδα και δώσαμε και το παράδειγμα του κράτους δικαίου για μια φορά ακόμα, ότι παραιτούμενος των ενδίκων μέσων απελαύνεται αμέσως – και έτσι επέστρεψε στην πατρίδα του και στην οικογένεια του».

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024