Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τζήκας: Η πληροφορική μπορεί να γίνει μια στρατηγική βιομηχανία για την Ελλάδα

Τζήκας: Η πληροφορική μπορεί να γίνει μια στρατηγική βιομηχανία για την Ελλάδα

Ο πρόεδρος του δ.σ. του ΣΕΠΕ υποστήριξε ότι ο κλάδος των τεχνολογιών και της πληροφορικής μπορεί να συμβάλει στην επανεκκίνηση της οικονομίας

Ο κλάδος των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, μπορεί να αποτελέσει τον στρατηγικό εκείνο κλάδο, που θα συμβάλει καθοριστικά στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, με βάση το νέο της παραγωγικό μοντέλο που θα βασίζεται στην εξωστρέφεια και στην καινοτομία, ανέφερε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΠΕ Τάσος Τζήκας, προσφωνώντας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο συνέδριο που διοργανώνει με θέμα την ψηφιακή οικονομία.

Ο κ. Τζήκας επισήμανε ότι ο τομέας των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, αποτελεί έναν κλάδο που δεν λειτουργεί ανταγωνιστικά με τους υπόλοιπους κλάδους της ελληνικής οικονομίας, και με μικρές επενδύσεις, διαθέτοντας αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό, μπορεί να γίνει μια στρατηγική βιομηχανία για την χώρα μας. Υπάρχουν 5.500 επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα από τον τομέα των τεχνολογιών πληροφορικής, που παρά τις συνέπειες της κρίσης, μπορεί να εξελιχθούν σε ένα τεχνολογικό «στρατό» που θα εξάγει καινοτομία στις διεθνείς αγορές.

Επισήμανε ότι η ανάπτυξη της οικονομίας δεν μπορεί να βασιστεί όπως στο παρελθόν στην ανάπτυξη ενός κλάδου, αλλά πολλών, με στρατηγικά συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Ο κ.Τζήκας επισήμανε ότι η ίδρυση του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής είναι ένα ιδιαίτερα θετικό γεγονός, και επισήμανε ότι δεν θα πρέπει να χαθεί η ευκαιρία, η χώρα μας να επωφεληθεί από τις τεχνολογικές εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο. Αλ. Λιδ.

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024