Μια ηλεκτροκίνητη έκδοση αναμένεται να ενταχθεί στην γκάμα του Mokka X, αρχής γενομένης από το 2020 οπότε και έχει προγραμματιστεί η άφιξη της νέας γενιάς του.

Αυτή, σε αντίθεση με την τωρινή εκδοχή του μοντέλου που βασίζεται σε αρχιτεκτονική της GM θα μεταπηδήσει σε μια νέα πλατφόρμα από το οπλοστάσιο του ομίλου PSA όπου και ανήκει πλέον η Opel.

Σύμφωνα μάλιστα με δηλώσεις του επικεφαλής της Vauxhall, του βρετανικού σκέλους της Opel, Michael Loscheller, το Mokka X θα αξιοποιήσει την ίδια αρχιτεκτονική με τα νέα Opel Corsa, DS3 Crossback και Peugeot 208 τα οποία επίσης θα επωφεληθούν από ηλεκτροκίνητες εκδόσεις.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του, το νέο Mokka X αναμένεται να αυξήσει σημαντικά τις διαστάσεις του με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την προσφερόμενη άνεση, αλλά και για την θέση του στην γκάμα η οποία αναμένεται να του εξασφαλίσει μεγαλύτερη απόσταση από το Crossland X.

Επίσης η νέα γενιά του Mokka X αναμένεται να απαρνηθεί τη δυνατότητα τετρακίνησης, όντας αποκλειστικά διαθέσιμο σε δικίνητες εκδόσεις οι οποίες όμως θα επωφελούνται από το σύστημα διαχείρισης της πρόσφυσης του ομίλου PSA, Grip Control.

Γράψτε το σχόλιο σας