Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μήνυμα στον Ερντογάν: Αν αγοράσετε τους S-400 ξεχάστε τα μαχητικά F-35

Μήνυμα στον Ερντογάν: Αν αγοράσετε τους S-400 ξεχάστε τα μαχητικά F-35

O υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο, φέρεται να του είπε ότι θα αγοράσουν και τους S-400 και άλλα συστήματα που θα προτείνουν οι ΗΠΑ. Ο κ. Πομπέο φέρεται να απάντησε ότι οι S-400 δεν αρμόζουν σε χώρα μέλος του ΝΑΤΟ

Νέο μπλόκο στην πρόθεση των Τούρκων να αγοράσουν τους ρωσικούς πυραύλους S-400 επιχειρεί να βάλει η Ουάσιγκτον στέλνοντας προειδοποιητικά μηνύματα προς την Αγκυρα.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που συνδέουν την υπόθεση της συμφωνίας Ερντογάν – Πούτιν με την προμήθεια αμερικανικών αεροσκαφών F-35 αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι ένα ενδεχόμενο απόκτησης των ρωσικών πυραύλων θα έχει συνέπειες.

Πληροφορίες του hellasjournal αναφέρουν ότι ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο, φέρεται να του είπε ότι θα αγοράσουν και τους S-400 και άλλα συστήματα που θα προτείνουν οι ΗΠΑ. Ο κ. Πομπέο φέρεται να απάντησε ότι οι S-400 δεν αρμόζουν σε χώρα μέλος του ΝΑΤΟ.

Στην ενημέρωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τέθηκαν σχετικές ερωτήσεις προς την εκπρόσωπο Χέδερ Νάουερτ, καθώς έχει πέσει στο τραπέζι και η πρόταση γερουσιαστών να ακυρωθεί η αγορά των F-35.

H Νάουερτ επανέλαβε ότι το ρωσικό σύστημα δεν είναι συμβατό με αυτά του ΝΑΤΟ. «Υπό το ΝΑΤΟ και υπό τη συνθήκη του ΝΑΤΟ, του οποίου βεβαίως η Τουρκία είναι μέλος, πρέπει να αγοράζεις, εκείνοι πρέπει να αγοράζουν, όπλα και υλικό που είναι συμβατό (διεπιχειρησιακό) με τους υπόλοιπους εταίρους στο ΝΑΤΟ. Δεν βλέπουμε κάτι τέτοιο, να είναι δηλαδή διεπιχειρησιακό», τόνισε η εκπρόσωπος.

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ εδώ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024