Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κατρούγκαλος: Αναγκαία η αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτιών του προσφυγικού

Κατρούγκαλος: Αναγκαία η αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτιών του προσφυγικού

Από το Μαρόκο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, επεσήμανε την αλληλεγγύη που επέδειξε ο ελληνικός λαός προς τους πρόσφυγες και μετανάστες

Την ανάγκη συνολικής αντιμετώπισης του μεταναστευτικού, με έμφαση τις γενεσιουργές αιτίες της, τις ακραίες ανισότητες μεταξύ των κρατών και στο εσωτερικό τους και την απόλυτη φτώχεια, με ενεργό μέτωπο απέναντι στην ξενοφοβία και το ρατσισμό, προέταξε από το Μαρόκο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, ενώ παράλληλα επεσήμανε την αλληλεγγύη που επέδειξε ο ελληνικός λαός προς τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Εκπροσωπώντας την Ελλάδα στην 5η Διάσκεψη Ευρω-αφρικανικού Διαλόγου για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη, που πραγματοποιήθηκε στο Μαρακές του Μαρόκου, με τη συμμετοχή περισσοτέρων από τριάντα ευρωπαϊκών και αφρικανικών χωρών, ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε πως η μετανάστευση δεν αποτελεί παροδικό φαινόμενο, αλλά αποτελεί μία από τις συνιστώσες και εκδηλώσεις της παγκοσμιοποίησης.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει τις περιφερειακές συνεργασίες και πρωτοβουλίες, όπως αυτή του Ραμπάτ, αλλά και τη σημαντική προσπάθεια των Ηνωμένων Εθνών για τη θέσπιση ενός Παγκόσμιου Συμφώνου για την Ασφαλή, Εύτακτη και Νόμιμη Μετανάστευση.

Επίσης, ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε στην ομιλία του την αλληλεγγύη που επέδειξε ο ελληνικός λαός, σε συνθήκες ακραίας οικονομικής κρίσης, προς τους πρόσφυγες και μετανάστες και διαμήνυσε πως η Ελλάδα σταθερά υποστηρίζει ενεργά τον διάλογο για τη σφαιρική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, ως θέματος που αφορά ταυτόχρονα την ανάπτυξη αλλά και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024