Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Σύλληψη Τούρκου στις Καστανιές Έβρου

Σύλληψη Τούρκου στις Καστανιές Έβρου

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο συλληφθείς εκτελούσε χωματουργικές εργασίες και φέρεται να πέρασε σε ελληνικό έδαφος, ενώ συγκεχυμένες παραμένουν οι πληροφορίες για την ταυτότητά του

Στη σύλληψη ενός Τούρκου στις Καστανιές Έβρου, στα ελληνοτουρκικά σύνορα, προχώρησαν την Τετάρτη οι ελληνικές αρχές.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο συλληφθείς εκτελούσε χωματουργικές εργασίες και φέρεται να πέρασε σε ελληνικό έδαφος. Οι έλληνες στρατιωτικοί συνέλαβαν τον Τούρκο, ο οποίος φορούσε πολιτικά ρούχα, και στη συνέχεια τον παρέδωσαν στην αστυνομία.

Οι πληροφορίες για την ιδιότητά του είναι συγκεχυμένες, καθώς παραμένει ακόμη άγνωστο αν πρόκειται για στρατιωτικό, αγρότη ή δημοτικό υπάλληλο. Ωστόσο, όσο περνά η ώρα πληθαίνουν οι πληροφορίες που θέλουν τον Τούρκο να είναι πολίτης κι όχι στρατιωτικός.

Εκτός του ότι φέρεται να είχε μαζί του ταυτότητα από την οποία προκύπτει πως πρόκειται για πολίτη, τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για υπάλληλο του δήμου Αδριανούπολης. Για το θέμα ωστόσο αναμένεται ενημέρωση από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ο συλληφθείς, όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα, οδηγούσε αγροτικό όχημα.

Νωρίτερα, φέρεται να προηγήθηκαν προς τον Τούρκο σήματα από το ελληνικό φυλάκιο, στα οποία ο ίδιος δεν υπάκουσε.

Αυτή τη στιγμή κρατείται στο τελωνείο στις Καστανιές, ενώ στο σημείο έχουν σπέυσει στελέχη του στρατού και της αστυνομίας, προκειμένου να ενημερωθούν για την υπόθεση.

Σημειώνεται ότι η σύλληψη έγινε πολύ κοντά στην περιοχή όπου έπεσαν στα χέρια τουρκικής περιπόλου οι δύο έλληνες στρατιωτικοί, Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης.

O συλληφθείς κατά δήλωσή του είναι τούρκος αγρότης και υπάλληλος του δήμου Αδριανούπολης. Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα, ο δήμαρχος Αδριανούπολης δήλωσε πως έχει συλληφθεί ένας εργάτης του δήμου και γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να απελευθερωθεί.

Το τουρκικό πρακτορείο Anadolu αναφέρει πως πρόκειται για εργαζόμενο στο δήμο Αδριανούπολης, ο οποίος πέρασε καταλάθος τη συνοριακή γραμμή τη στιγμή που πραγματοποιούσε εργασίες σε φρεάτιο. Άλλες αναφορές, ωστόσο, υποστηρίζουν ότι πως πρόκειται για αγρότη με παντελόνι παραλλαγής.

Τα τουρκικά ΜΜΕ μάλιστα, τα οποία ασχολούνται εκτενώς με την υπόθεση, δημοσιεύουν το όνομα και φωτογραφία του τούρκου συλληφθέντα, κάνοντας λόγο για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο