Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η τέχνη της κίνησης μέσα από το μπαλέτο

Η τέχνη της κίνησης μέσα από το μπαλέτο

Το Dance Project της Νέας Υόρκης είναι μια πρωτοβουλία σχεδιασμένη να προβάλει τον μαγικό κόσμο των χορευτών και των χορευτριών. Ιδρύθηκε από τον φωτογράφο μόδας  Κεν Μπρόουαρ και τη χορεύτρια / φωτογράφο Ντέμπορα Όρι  και οι όμορφες εικόνες που μπορείτε να δείτε εδώ προέρχονται από ένα βιβλίο που ονομάζεται «Η τέχνη της κίνησης» που κυκλοφόρησε […]

Το Dance Project της Νέας Υόρκης είναι μια πρωτοβουλία σχεδιασμένη να προβάλει τον μαγικό κόσμο των χορευτών και των χορευτριών. Ιδρύθηκε από τον φωτογράφο μόδας  Κεν Μπρόουαρ και τη χορεύτρια / φωτογράφο Ντέμπορα Όρι  και οι όμορφες εικόνες που μπορείτε να δείτε εδώ προέρχονται από ένα βιβλίο που ονομάζεται «Η τέχνη της κίνησης» που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2016 και κέρδισε το Διεθνές Βραβείο Φωτογραφίας την ίδια χρονιά.

Η έμπνευση για το έργο ήρθε όταν ο Κεν και η Ντέμπορα  διακοσμούσαν το δωμάτιο της κόρης τους. Ήθελαν να το γεμίσουν με φωτογραφίες από αστέρια του σύγχρονου χορού (η κόρη τους είναι μια επίδοξη μπαλαρίνα), αλλά ανίκανοι να βρουν πολλά αποφάσισαν να φωτογραφήσουν οι ίδιοι τους χορευτές.  Ήρθαν  σε επαφή με τον κύριο χορευτή στο Αμερικανικό Θέατρο Μπαλέτου  και ρώτησαν αν θα μπορούσαν να τον φωτογραφίσουν. Εκείνος συμφώνησε, η ιδέα εξαπλώθηκε γρήγορα και σύντομα το καλλιτεχνικό ζευγάρι είχε αρκετές αιτήσεις για συνεργασία από άλλα μέλη της κοινότητας χορού της  Νέας Υόρκης.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη γιορτή της κίνησης και του χορού σε εκατοντάδες εκπληκτικές φωτογραφίες από περισσότερους από 70 χορευτές από το Αμερικανικό Θέατρο Μπαλέτου, το μπαλέτο της Νέας Υόρκης, το Αμερικάνικο Θέατρο Χορού Άλβιν Άλευ, την Εταιρεία Χορού της Μάρθα Γκράχαμ, το Μπαλέτο της Βοστώνης, το Βασιλικό Δανέζικο Μπαλέτο, το Βασιλικό Μπαλέτο και πολλά ακόμα.

Αυτοί είναι οι καλλιτέχνες, από όλα τα κοινωνικά στρώματα και όλες τις πρακτικές μπαλέτου, που ορίζουν τον χορό σήμερα. Πόζες που απαθανατίστηκαν στο φωτογραφικό φακό με τις πιο εκλεκτές φιγούρες, και μια αίσθηση κίνησης σε κάθε φωτογραφία που κάνει να φαίνονται ότι όντως κινούνται.

 

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024