Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Gumpert RG Nathalie: Το πρώτο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο μεθανόλης

Gumpert RG Nathalie: Το πρώτο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο μεθανόλης

Ο δημιουργός του sportscar Gumpert Appollo συμπράττει με κινεζική start-up κατασκευάζοντας το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που καταναλώνει μεθανόλη.

Μεταξύ των πολλών πρωτότυπων και μη αυτοκινήτων με εναλλακτικά κινητήρια σύνολα που παρουσιάστηκαν στην έκθεση του Πεκίνου, συγκαταλέγεται και το πρώτο αυτοκίνητο με ηλεκτρικό μοτέρ που παράγει την ενέργεια που απαιτεί αξιοποιώντας ως καύσιμο την μεθανόλη και κατ΄επέκταση εγγυάται μηδενικές εκπομπές ρύπων χωρίς παράλληλα να προϋποθέτει οποιοδήποτε είδος φόρτισης.

Το Gumpert RG Nathalie όπως ονομάζεται, αποτελεί δημιούργημα της γερμανικής φίρμας των εκκεντρικών sportscar Apollo Automobil η οποία ιδρύθηκε από το Roland Gumpert η οποία για την περίσταση του RG Nathalie συνεργάστηκε με τη δανέζικη εταιρεία παραγωγής ενέργειας, Serenergy και την κινεζική νεοφυή επιχείρηση AIWAYS.

Σύμφωνα με το Roland Gumpert ο οποίος πριν ιδρύσει την Apollo Automobil υπήρξε στέλεχος του VW Group, η νέα αυτή τεχνολογία «συνεπάγεται ότι το αυτοκίνητο δεν χρειάζεται ούτε πρίζες ούτε φόρτιση. Η απαιτούμενη ηλεκτρική ενέργεια παράγεται αποκλειστικά από μεθανόλη».

Η τεχνολογία διαχείρισης και παραγωγής ενέργειας είναι αντίστοιχη των υδρογονοκίνητων αυτοκινήτων με τη διαφορά ότι στην προκειμένη περίπτωση οι κυψέλες υδρογόνου αντικαθίστανται από κυψέλες μεθανόλης.

Σύμφωνα δε με τις συστάσεις, οι κυψέλες μεθανόλης εξασφαλίζουν στο RG Nathalie αυτονομία 1.200 χλμ. ενώ σε ό,τι αφορά τις εκπομπές, όπως εξηγεί ο επικεφαλής μηχανικός για την εξέλιξή του Matthias Gumpert, το sportscar εκλύει νερό και διοξείδιο του άνθρακα. Ωστόσο, όπως διευκρινίζει με δεδομένο ότι η παραγωγή μεθανόλης απαιτεί διοξείδιο του άνθρακα το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του RG Nathalie είναι ουσιαστικά μηδενικό.

Σε ό,τι αφορά τις προοπτικές παραγωγής τoυ RG Nathalie το οποίο θα διατεθεί και στην Ευρώπη, αρχικά ο προγραμματισμός της Gumpert προβλέπει 500 μονάδες.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024