Ο δημιουργός του sportscar Gumpert Appollo συμπράττει με κινεζική start-up κατασκευάζοντας το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που καταναλώνει μεθανόλη.

Μεταξύ των πολλών πρωτότυπων και μη αυτοκινήτων με εναλλακτικά κινητήρια σύνολα που παρουσιάστηκαν στην έκθεση του Πεκίνου, συγκαταλέγεται και το πρώτο αυτοκίνητο με ηλεκτρικό μοτέρ που παράγει την ενέργεια που απαιτεί αξιοποιώντας ως καύσιμο την μεθανόλη και κατ΄επέκταση εγγυάται μηδενικές εκπομπές ρύπων χωρίς παράλληλα να προϋποθέτει οποιοδήποτε είδος φόρτισης.

Το Gumpert RG Nathalie όπως ονομάζεται, αποτελεί δημιούργημα της γερμανικής φίρμας των εκκεντρικών sportscar Apollo Automobil η οποία ιδρύθηκε από το Roland Gumpert η οποία για την περίσταση του RG Nathalie συνεργάστηκε με τη δανέζικη εταιρεία παραγωγής ενέργειας, Serenergy και την κινεζική νεοφυή επιχείρηση AIWAYS.

Σύμφωνα με το Roland Gumpert ο οποίος πριν ιδρύσει την Apollo Automobil υπήρξε στέλεχος του VW Group, η νέα αυτή τεχνολογία «συνεπάγεται ότι το αυτοκίνητο δεν χρειάζεται ούτε πρίζες ούτε φόρτιση. Η απαιτούμενη ηλεκτρική ενέργεια παράγεται αποκλειστικά από μεθανόλη».

Η τεχνολογία διαχείρισης και παραγωγής ενέργειας είναι αντίστοιχη των υδρογονοκίνητων αυτοκινήτων με τη διαφορά ότι στην προκειμένη περίπτωση οι κυψέλες υδρογόνου αντικαθίστανται από κυψέλες μεθανόλης.

Σύμφωνα δε με τις συστάσεις, οι κυψέλες μεθανόλης εξασφαλίζουν στο RG Nathalie αυτονομία 1.200 χλμ. ενώ σε ό,τι αφορά τις εκπομπές, όπως εξηγεί ο επικεφαλής μηχανικός για την εξέλιξή του Matthias Gumpert, το sportscar εκλύει νερό και διοξείδιο του άνθρακα. Ωστόσο, όπως διευκρινίζει με δεδομένο ότι η παραγωγή μεθανόλης απαιτεί διοξείδιο του άνθρακα το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του RG Nathalie είναι ουσιαστικά μηδενικό.

Σε ό,τι αφορά τις προοπτικές παραγωγής τoυ RG Nathalie το οποίο θα διατεθεί και στην Ευρώπη, αρχικά ο προγραμματισμός της Gumpert προβλέπει 500 μονάδες.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr