Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λαβρόφ: Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη για αποστολή S-300 στη Συρία

Λαβρόφ: Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη για αποστολή S-300 στη Συρία

«Ποιες συγκεκριμένες αποφάσεις θα λάβει η ηγεσία της Ρωσίας μαζί με τους εκπροσώπους της Συρίας είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει ακόμη να περιμένουμε» δήλωσε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι «στην περίπτωση αυτή ασφαλώς δεν υπάρχει κανένα μυστικό και, ό,τι υπάρχει, θα ανακοινωθεί»

Το ζήτημα της αποστολής S-300 στη Συρία δεν έχει ακόμη αποφασισθεί δήλωσε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, από το Πεκίνο απαντώντας σε σχετική ερώτηση που του έθεσαν οι δημοσιογράφοι.

«Δεν μπορώ να πω ότι το ζήτημα έχει αποφασισθεί. Γνωρίζουμε τι είπε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο ίδιος έχει συζητήσει τα ζητήματα αυτά με εκπροσώπους του δικού μας υπουργείου Άμυνας στο πλαίσιο των καθηκόντων που έχουμε αναλάβει ώστε να μην επιτρέψουμε η Συριακή Αραβική Δημοκρατία να βρεθεί ανεπαρκώς προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει επιθετικές ενέργειες , παρόμοιες με αυτήν της 14ης Απριλίου» δήλωσε Λαβρόφ.

«Ποιες συγκεκριμένες αποφάσεις θα λάβει η ηγεσία της Ρωσίας μαζί με τους εκπροσώπους της Συρίας είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει ακόμη να περιμένουμε» δήλωσε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι «στην περίπτωση αυτή ασφαλώς δεν υπάρχει κανένα μυστικό και, ό,τι υπάρχει, θα ανακοινωθεί».

Δεν αποκλείει να επαναληφθούν προβοκάτσιες

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επαναληφθούν οι προβοκάτσιες, όπως δήλωσε, εκ μέρους των ΗΠΑ και των συμμάχων τους , τονίζοντας ότι αυτό που ανησυχεί την Μόσχα είναι «ποια είναι τα σχέδια που εκπονούν για το μέλλον της Συρίας οι δυτικοί μας συνάδελφοι».

«Οι δηλώσεις Μακρόν θυμίζουν αποικιοκρατική θέση»

Ο Σεργκέι Λαβρόφ είπε, επίσης, ότι οι θέσεις που διατύπωσε πρόσφατα ο γάλλος πρόεδρος, Εμμανουέλ Μακρόν, για την παραμονή των Δυτικών στην Συρία θυμίζουν «μια αποικιοκρατική θέση», λέγοντας χαρακτηριστικά πως «άκουσα ότι πολύ πρόσφατα ο Μακρόν κάλεσε ήδη τις ΗΠΑ να μην αποσύρουν τα στρατεύματά τους από την Συρία, μέχρι να εξοντωθεί ή να εκδιωχθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης από την χώρα αυτή».

«Ο γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι είναι ανάγκη να μείνουν εκεί σχεδόν σε μόνιμη βάση, να οικοδομήσουν τη νέα Συρία. Αυτή είναι κάποια αποικιοκρατική θέση».

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών είπε ακόμη πως «θα ζητήσουμε από τους γάλλους εταίρους μας να διευκρινίσουν τι ακριβώς είχαν υπ όψιν τους, επειδή μέχρι στιγμής σε όλα τα επίπεδα μας έλεγαν ότι ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εργάζεται στην Συρία αποκλειστικά για να εξαλείψει την απειλή της τρομοκρατίας που προέρχεται από το Ισλαμικό Κράτος και άλλες δομές. Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε»

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024