Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φίλης: Ποια έξοδος από τη λιτότητα αν κόψουμε πάλι τις συντάξεις;

Φίλης: Ποια έξοδος από τη λιτότητα αν κόψουμε πάλι τις συντάξεις;

Ο πρώην υπουργός Παιδείας κρατά αποστάσεις από τις διθυραμβικές δηλώσεις της κυβέρνησης περί «καθαρής εξόδου» και τονίζει την ανάγκη ρύθμισης του χρέους και αξιόπιστου αναπτυξιακού σχεδίου

Προσεκτικές αποστάσεις ασφαλείας παίρνει ο πρώην υπουργός Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλης από τις πρόσφατες θριαμβευτικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα από το Καστελλόριζο, όπου προανήγγειλε καθαρή έξοδο από το Μνημόνιο. «Για ποια έξοδο από τη λιτότητα μπορούμε να μιλάμε, αν σε λίγους μήνες υποχρεωθούμε να κόψουμε τις συντάξεις για 27η φορά;» διερωτάται στη συνέντευξη που ακολουθεί και τονίζει ότι η ποιότητα και η καθαρότητα της εξόδου θα κριθούν από την έκβαση της διαπραγμάτευσης για το χρέος και για ένα αξιόπιστο αναπτυξιακό σχέδιο, το οποίο ζητεί να έρθει προς συζήτηση στη Βουλή.

Ο κ. Φίλης τονίζει ότι η υπεράσπιση του σημερινού επιπέδου των συντάξεων και του αφορολογήτου συνιστά την κρίσιμη μάχη και προτρέπει σε πολιτική συνεννόηση ανάμεσα σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, «ώστε να επιδιωχθεί η ακύρωση αυτών των οδυνηρών μέτρων στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για την έξοδο». «Μην επιτρέψουμε στη λιτότητα που διώχνουμε από την πόρτα να μπει από το παράθυρο» αναφέρει χαρακτηριστικά. Οσον αφορά τη «μεταμόρφωση» Καμμένου και την προσεκτική ρητορική που υιοθέτησε στη Βουλή έναντι των τουρκικών προκλητικών ενεργειών, σχολιάζει με νόημα: «Ηταν ένα καλό σημάδι και προσωπικά το χαιρετίζω με ανακούφιση. Ελπίζω να έχει συνέχεια».

Διαβάστε περισσότερα εδώ 

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024