Ο υπουργός δηλώνει ότι δεν είναι κάτι μεμπτό η πρόσφατη συμμετοχή του στη συνάντηση της κίνησης των «53»

Μια πρωτοβουλία του Κινήματος Αλλαγής για την απλή αναλογική ή για την κατάτμηση της Β΄ Αθηνών «είναι πάντα ευπρόσδεκτη», τονίζει ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

Μιλώντας στο Έθνος της Κυριακής ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε ότι για την επικείμενη υιοθέτηση της απλής αναλογικής και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση «κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση», καθώς όπως εξηγεί «δεν είναι απλώς ένα δίκαιο εκλογικό σύστημα που αποτυπώνει με αυθεντικό τρόπο τους πραγματικούς συσχετισμούς, διευκολύνει ταυτόχρονα την υιοθέτηση μιας κουλτούρας συνθέσεων, συνεργασιών και συγκλίσεων για την αντιμετώπιση των τοπικών προβλημάτων».

Ο κ. Σκουρλέτης εκφράζει την εκτίμηση για «καθαρή έξοδο» ως προς τη δυνατότητα της χώρας να αρχίσει να δανείζεται από τις αγορές χωρίς πρόσθετες δεσμεύσεις και αξιολογήσεις, σημειώνει, ωστόσο, ότι «δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε το γεγονός των ήδη υφιστάμενων δεσμεύσεων μας για μετά το τέλος του σημερινού προγράμματος».

Ο ίδιος δηλώνει ότι δεν είναι κάτι μεμπτό η πρόσφατη συμμετοχή του στη συνάντηση της κίνησης των «53», κατά την οποία αναφέρει ότι έγινε «μια καλόπιστη κριτική αγωνίας και καλοπροαίρετου προβληματισμού», προσθέτοντας πως «και στη συγκεκριμένη σύσκεψη οι απόψεις και οι τοποθετήσεις δεν ήταν όλες στην ίδια κατεύθυνση».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr