Τι είναι η πατρίδα μας; Μην είν’ ο Πέτρος Κωστόπουλος που είπε ότι μας ξεβλάχεψε με τα περιοδικά του; Μην είν’ εκείνοι που τα αγόραζαν μανιωδώς; Μην είν’ αυτοί που τώρα εξανίστανται;

Μια μάχη πάνω στα αποκαΐδια της δεκαετίας του ’80, μέσα στην καταπιεσμένη λίμπιντο και την αισθητική του voyeurism, εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες στα social media αυτής της πατρίδας. Ολα πατρίδα μας – κι αυτά κι εκείνα. Κι όσοι επαίρονται και όσοι ενοχλούνται. Ολα πατρίδα μας.

Να σκεφθεί κάποιος ότι δεν μπορούσε να σταθεί μπροστά στον κόσμο, εύκολα. Γι’ αυτό και δημιούργησε μαζί με τον ψυχοθεραπευτή της ένα alter ego, τη Σάσα Φιρς, έναν άλλο εαυτό τον οποίο ενδυόταν για τις παραστάσεις.

Εκατό εκατομμύρια δίσκους και 22 Grammy αργότερα η Beyonce έγραψε ιστορία φέτος, καθώς έγινε η πρώτη μαύρη καλλιτέχνις που ανέβηκε στη σκηνή του μουσικού φεστιβάλ της Coachella ως κεντρικό όνομα. Με πολλές παραπομπές στην κουλτούρα των μαύρων της Αμερικής, η Beyonce γίνεται καθώς περνά ο χρόνος ένα πολιτισμικό φαινόμενο. «Το πιο γοητευτικό στοιχείο μιας γυναίκας» λέει «είναι η αυτοπεποίθησή της».

Τυχερό δεν τον λες. Ο Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ αναλαμβάνει την προεδρία της Κούβας έχοντας απέναντί του τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ως ο πρώτος ηγέτης της χώρας που γεννήθηκε μετά την Επανάσταση, ο Κανέλ συμπλήρωσε χθες τα 58 του χρόνια διαβεβαιώνοντας ότι «η Επανάσταση συνεχίζεται». Καλείται να εφαρμόσει τις, ήδη αποφασισμένες, μεταρρυθμίσεις στην οικονομία και να επιβλέψει τις αναπόφευκτες αλλαγές που θα επιφέρουν στην κοινωνία. Represent, represent Cuba, που λένε και οι Orishas.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο