Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γίνεται της ακροδεξιάς το... κάγκελο

Γίνεται της ακροδεξιάς το… κάγκελο

Εντονη κινητικότητα με αποχωρήσεις, προσεγγίσεις και λυκοσυμμαχίες ενόψει εκλογών

Χαμός γίνεται στο χώρο της ακροδεξιάς η οποία κυριαρχείται μεν από τη Χρυσή Αυγή, όμως, φαίνεται να υπάρχουν πολλές κινήσεις που έχουν τη σημασία τους όσο πλησιάζουμε στις εθνικές εκλογές. Η χθεσινή αποχώρηση από το κόμμα του Μιχαλολιάκου, του ευρωβουλευτή Ελ. Συναδινού, με αιχμές για οικογενειοκρατία και για «κλειστό κλαμπ» που έχει απομακρύνει το κόμμα από τις αρχές του, είναι μόνο η αρχή, λένε οι γνωρίζοντες.

Στο χώρο της ακροδεξιάς επικρατεί αναβρασμός διότι πολλοί κατηγορούν τον επικεφαλής της Χρυσής Αυγής για νεποτισμό, για βόλεμα δικών του ανθρώπων και για μια διοίκηση που γίνεται πίσω από κλειστές πόρτες. Κάνουν λόγο για παράδοση της οργάνωσης στο κατεστημένο πολιτικό σύστημα και για πρακτικές που ακολουθεί και που δεν έχουν καμιά σχέση με τα όσα ευαγγελίζεται η Χρυσή Αυγή, δηλαδή ρήξη με το κατεστημένο και άλλα τέτοια εθνικολαϊκιστικά με τα οποία γιγαντώθηκε.

«Ο Συναδινός δεν είναι ο μόνος, θα ακολουθήσουν κι άλλοι. Δεν μπορεί να κάνουν κουμάντο τα παιδάκια των γυμναστηρίων», λένε με νόημα ακροδεξιοί που συνέβαλαν στην απογείωση της Χρυσής Αυγής. Κάποιοι δεν αποκλείουν την αποχώρηση και του έτερου ευρωβουλευτή, απόστρατου αντιστρατήγου, Γ. Επιτήδειου.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι τόσο ο Συναδινός όσο και ο Επιτήδειος έχουν προσεγγιστεί από τους Ανεξάρτητους Έλληνες με τον Πάνο Καμμένο να επιδιώκει να βρει δεκανίκια για να μην καταρρεύσει. Θέλει να αποκτήσει ηγεμονικό ρόλο στο χώρο δεξιά της ΝΔ και γι’ αυτό έχει ξεκινήσει κύκλο συζητήσεων.

Καθόλου τυχαίες δεν ήταν και οι συναντήσεις που είχε τόσο με τον Φαήλο Κρανιδιώτη όσο και με την Κατερίνα Παπακώστα, και τους δύο αποχωρήσαντες από τη ΝΔ και έχοντας δικά τους κόμματα.

Ειδικά στην περίπτωση Κρανιδιώτη όλοι έμειναν έκπληκτοι βλέποντας τον… πρώην καταδρομέα να φωτογραφίζεται όλος καμάρι δίπλα στον υπουργό Άμυνας και να προσπαθεί να δικαιολογήσει αυτή την κίνηση ως επιβεβλημένη για λόγους εθνικού συμφέροντος.

Και δεν είναι λίγοι αυτοί που μιλούν για συμπόρευση των άλλοτε άσπονδων εχθρών.

Έχει πολύ ενδιαφέρον η κινητικότητα στην ακροδεξιά και θα δούμε πολλά μέχρι τις εκλογές.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024