Δημοσκόπηση: Σε πορεία καταβύθισης η κυβέρνηση λόγω εθνικών θεμάτων
Εδώ και τέσσερις μήνες, άρχισε σταδιακά να αυξάνεται η ανησυχία της κοινής γνώμης λόγω της έντασης στις εξωτερικές σχέσεις της χώρας μας με επίκεντρο βέβαια τις ελληνοτουρκικές σχέσεις
Σε μια πορεία καταβύθισης οδηγεί τον κυβερνητικό συνασπισμό ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η όξυνση στο μέτωπο των εθνικών θεμάτων, με κορωνίδα την ένταση στα ελληνοτουρκικά, επαναφέροντας παράλληλα σε τροχιά κοινοβουλευτικής αυτοδυναμίας τη ΝΔ, η οποία διευρύνει στις 13 ποσοστιαίες μονάδες το προβάδισμά της απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο».
Από την πανελλαδική μέτρηση, που ολοκληρώθηκε μετά την προκήρυξη των πρόωρων προεδρικών και βουλευτικών εκλογών στην Τουρκία και καταγράφει τον απόηχο από όλα τα πρόσφατα επεισόδια που συνδέονται με τις προκλήσεις της Αγκυρας, προκύπτει ότι η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών καταλογίζει διαχειριστική ανικανότητα στην κυβέρνηση και πρωτοφανές έλλειμμα εμπιστοσύνης στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.
Εδώ και τέσσερις μήνες, άρχισε σταδιακά να αυξάνεται η ανησυχία της κοινής γνώμης λόγω της έντασης στις εξωτερικές σχέσεις της χώρας μας με επίκεντρο βέβαια τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, την κράτηση των δύο ελλήνων στρατιωτικών, τις διαρκείς εμπλοκές στο Αιγαίο, αλλά και την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων στην υπόθεση της FYROM.
Στην ιεράρχηση των προβλημάτων, οι αυθόρμητες αναφορές που κατατάσσουν τα θέματα εξωτερικής πολιτικής ως τα σημαντικότερα της χώρας, όχι μόνο έκαναν την επανεμφάνισή τους στον σχετικό πίνακα, αλλά σταδιακά έχουν ανέλθει στην τρίτη θέση με 13%, πίσω από την Οικονομία (38%) και την Ανεργία (21%) που κρατούν τις δύο πρώτες θέσεις.
Ειδικότερα, σε ευαίσθητες περιφέρειες της χώρας οι οποίες γειτνιάζουν με την Τουρκία, όπως τα νησιά Αιγαίου/Κρήτη, οι αυθόρμητες αναφορές στα θέματα εξωτερικής πολιτικής ξεπερνούν το 19%.
- Telesport: «Ο Μίλερ-ΜακΙντάιρ έχει κλείσει στον Ολυμπιακό»
- Λυσίας: Ο μεγάλος μάστορας του λόγου (Μέρος Α’)
- Κοινωνικός Τουρισμός: Σήμερα Δευτέρα η τελευταία μέρα για τις αιτήσεις
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (27/4): Πού θα δείτε το ΑΕΚ – ΠΑΟΚ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
- Οταν το επίδικο είναι η πραγματική αλλαγή, οι πολιτικές διεργασίες δεν μπορεί να ακολουθούν την πεπατημένη
- Μια ματιά στο οικογενειακό άλμπουμ των «αυτοεξόριστων» Μαύρων Πανθήρων στην Αλγερία
- Τρεις νεκροί στο τελευταίο στρατιωτικό πλήγμα των ΗΠΑ σε «σκάφος με ναρκωτικά» στον Ειρηνικό Ωκεανό
- Εξαπλώνεται το φαινόμενο του shrinkflation στα σούπερ μάρκετ – Τι να προσέχουμε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442