Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα «κολλούσα» ποτέ με μια τηλεοπτική σειρά με ηρωίδες γυναίκες στα 70 κάτι τους. Και όμως, το «Grace and Frankie» στο Νetflix, με πρωταγωνίστριες τις Τζέιν Φόντα και Λίλι Τόμλιν, ήταν μια μικρή αποκάλυψη για την πλέον επαίσχυντα παραγκωνισμένη αλλά ταχύτερα αυξανόμενη δημογραφική ομάδα παγκοσμίως: τα υπερώριμα κορίτσια. Δεν είναι τυχαίο ότι η σειρά «σκίζει» και ότι τη βλέπουν φανατικά ακόμη και millennials και των δύο φύλων (χονδρικά οι γεννημένοι μεταξύ των αρχών των 80s και του 2000).

Στο πρώτο επεισόδιο του «Grace and Frankie» θα μπουν τα θεμέλια μιας νέας ζωής. Δύο γυναίκες στη δύση του βίου τους βγαίνουν ένα βράδυ να φάνε οστρακοειδή με τους δικηγόρους συζύγους τους που έχουν να τους κάνουν μια σοβαρή ανακοίνωση. «Να δεις που θέλουν να μας πουν ότι θα πάρουν σύνταξη» ψιθυρίζει η Τόμλιν (Φράνκι) στη Φόντα (Γκρέις).

«Είμαστε ερωτευμένοι. Μεταξύ μας. Και θα παντρευτούμε» είναι συνοπτικά η ανακοίνωση των επίσης σιτεμένων και οψίμως ανοιχτά γκέι συζύγων. Υστερα από 40 χρόνια γάμου, οι δύο «ηλικιωμένες» προσγειώνονται σε έναν νέο πλανήτη.

Ανακαλύπτουν ότι η ζωή επιφυλάσσει εκπλήξεις ακόμη και όταν έχεις πάρει το τελευταίο μονοπάτι (και κοντεύεις να φτάσεις στον χλοερό τόπο με τα πολλά κυπαρίσσια).

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο