Την Τρίτη το πρωί συναντήθηκαν στα γραφεία της FIFA στη Ζυρίχη ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος και ο πρόεδρος της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Τζιάνι Ινφαντίνο. Είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος της ΕΠΟ συναντά τον προϊστάμενό του κατ’ ιδίαν. Και για καφέ να τον είχε φωνάξει, η είδηση για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι σημαντική. Στο site της Ομοσπονδίας, που υπάρχει για να ενημερώνει τον κόσμο, η είδηση δεν υπήρχε.

Η συνάντηση των δύο παραγόντων αφορούσε τη γνωστή απειλή της FIFA ότι θα διώξει την ΕΠΟ από τις τάξεις της: ως γνωστόν, ύστερα από έκθεση του επιτηρητή της παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χέρμπερτ Χούμπελ, η FIFA έχει προειδοποιήσει την ΕΠΟ ότι, αν δεν σοβαρευτεί, θα αποβληθεί. Για το σοβαρότερο από τα ζητήματα που σήμερα απασχολούν την Ομοσπονδία δεν υπήρξε ούτε χθες ενημέρωση. Παρόλο που ο Γραμμένος γύρισε και, καταπώς έλεγαν όσοι χθες τον είδαν, «έμοιαζε με τα φτερά τσακισμένα».

Καφές

Για το site της Ομοσπονδίας, ειδήσεις σημαντικότερες της συνάντησης του προέδρου της με τη FIFA ήταν η ομιλία του άγγλου πρώην διαιτητή Ντέιβιντ Ελερεϊ που έγινε προχθές, η κλήρωση των μπαράζ της Γ’ Εθνικής, η νίκη του ΠΑΟΚ επί του Πανιωνίου στο Κύπελλο και η απόρριψη της ένστασης του σωματείου «Αστέρας Βλαχιώτης» κατά του σωματείου «Αστέρας Αμαλιάδας Πανόπουλος» – ειδικά αυτό το τελευταίο πρέπει να είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, αν και κανείς δεν το είχε αντιληφθεί.

Η μη επίσημη ενημέρωση γεννά φυσικά ένα πλήθος από φήμες. Μερικές τις κυκλοφορούν οι ίδιοι οι άνθρωποι της ΕΠΟ, που μιλάνε για συνάντηση σε καλό κλίμα, υποδείξεις του Ινφαντίνο και στήριξη στον Γραμμένο κ.τ.λ. Μπορεί όλα αυτά να ισχύουν, αλλά πώς να τα πάρει κανείς στα σοβαρά; Αν έχει υπάρξει κάτι συγκεκριμένο, η Ομοσπονδία οφείλει να το κάνει γνωστό: να έπαιξε πρέφα με τον Ινφαντίνο ο Γραμμένος ή να του διάβασε τον καφέ στη συνάντηση, είναι δύσκολο.

Σχέση

Διαβάζοντας όλα αυτά που γράφτηκαν δεξιά κι αριστερά, καταλαβαίνω μόνο ένα πράγμα: η FIFA τού έδειξε ότι σοβαρολογεί, κι αυτό γίνεται φανερό από τα μισόλογα που κυκλοφορούν. Γράφεται π.χ. από όσους έχουν προνομιακή σχέση με την Ομοσπονδία, σε ό,τι αφορά την πληροφόρηση, πως ο Ινφαντίνο εξήγησε στον Γραμμένο πως το ελληνικό ποδόσφαιρο τελεί υπό επιτήρηση και πως θα υπάρξει Grexit αν τους επόμενους μήνες δοθούν αφορμές: πρόκειται για μια γενικότητα – κανείς ευρωπαίος αξιωματούχος δεν μιλάει έτσι.

Ο Ινφαντίνο σίγουρα εξήγησε στον Γραμμένο τα λάθη που η Ομοσπονδία του κάνει κι αν δεν υπήρξαν ανακοινώσεις είναι για να μη δοθούν λαβές για σχόλια που να αφορούν τα λάθη αυτά. Αλλά κρύβοντας την πραγματικότητα δεν την αλλάζεις κιόλας.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο