«Πράσινο φως» για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρας-Πύργου
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι ο νέος αυτοκινητόδρομος θα εξασφαλίσει ταχύτερη και ασφαλέστερη διαδρομή
Την επένδυση ύψους 293 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Συνοχής για την κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου μεταξύ της Πάτρας και της πόλης του Πύργου ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η επίτροπος, αρμόδια για την Περιφερειακή Πολιτική, Κορίνα Κρέτσου δήλωσε σχετικά πως «είμαι περήφανη που τα κεφάλαια της πολιτικής συνοχής μπορούν να συμβάλουν σε αυτό το σημαντικό έργο υποδομής, βελτιώνοντας σημαντικά την οδική ασφάλεια στην Αχαΐα και την Ηλεία. Το έργο αυτό θα προσφέρει νέες οικονομικές ευκαιρίες στην περιοχή καθώς και καλύτερες συγκοινωνιακές συνδέσεις όχι μόνο εντός της χώρας αλλά και με γειτονικά κράτη-μέλη».
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι ο νέος αυτοκινητόδρομος θα εξασφαλίσει ταχύτερη και ασφαλέστερη διαδρομή.
Το έργο που χρηματοδοτείται από την ΕΕ περιλαμβάνει τις απαραίτητες συναφείς υποδομές, όπως γέφυρες και υπόγειες διαβάσεις, καθώς και έργα που διευκολύνουν την πρόσβαση στον αυτοκινητόδρομο από οικιστικές ή αγροτικές ιδιοκτησίες, με 130 χλμ. νέων ή αναβαθμισμένων χωματόδρομων.
- Βριλήσσια: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της παράσυρσης της υπαλλήλου έξω από τα ΕΛΤΑ
- Βορίζια: Συνελήφθησαν οι γονείς του Φανούρη Καργάκη
- Παναθηναϊκός: «Ένας χρόνος χωρίς τον Μίμη Δομάζο – Για πάντα στις καρδιές μας»
- Ηράκλειο: Γάτα κατάπιε 11 λαστιχάκια για τα μαλλιά – Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση
- Ακίνητα: Πώς αλλάζει ο χάρτης το 2026 – Ακριβά ακίνητα, χαμηλή διαθεσιμότητα και επενδύσεις υψηλού ρίσκου
- Καφέ: Οι Έλληνες που στέλνουν τον freddo στο εξωτερικό

