Το Facebook ξανά στο μάτι του κυκλώνα: Νέα προβλήματα για Ζάκερμπεργκ
Τη στιγμή που η κατακραυγή και οι επιπτώσεις του σκανδάλου διαρροής προσωπικών δεδομένων χρηστών του Facebook από την Cambridge Analytica δεν έχουν κοπάσει
Τη στιγμή που η κατακραυγή και οι επιπτώσεις του σκανδάλου διαρροής προσωπικών δεδομένων χρηστών του Facebook από την Cambridge Analytica δεν έχουν κοπάσει, ένας νέος πονοκέφαλος ήρθε να ταλαιπωρήσει τον διεθύνοντα σύμβουλο του αμερικανικού κολοσσού, Μαρκ Ζάκερμπεργκ.
Όπως αναφέρει το Reuters, ομοσπονδιακός δικαστής στις Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισε να ασκήσει αγωγή κατά του Fcebook, κατηγορώντας το για παράνομη χρήση της αναγνώρισης προσώπου (face tagging) στις φωτογραφίες των χρηστών, χωρίς να ζητήσει την άδεια τους.
Από την πλευρά του το Facebook, με ανακοίνωση γνωστοποίησε πως «πιστεύουμε ότι η υπόθεση δεν έχει κάποια αξία και θα υπερασπιστούμε τον ευατό μας δυναμικά».
Υπενθυμίζουμε πως 2015 χρήστες άσκησαν μήνυση, κατά του κοινωνικού δικτύου κατηγορώντας το για παραβιάσεις νόμου της πολιτείας του Ιλινόι, όσον αφορά την ιδιωτικότητα πληροφοριών βιομετρικών στοιχείων τους.
Σύμφωνα με τον δικαστή, Τζέιμς Ντονάτο, στην αγωγή θα περιλαμβάνονται οι χρήστες που αναφέρονται παραπάνω, για τους οποίους το Fcebook δημιούργησε, καθώς και αποθήκευσε αλγόριθμους αναγνώρισης προσώπου τους από τις 7 Ιουνίου 2011.
Τη συγκεκριμένη ημερομηνία εισήχθη το εργαλείο «Tag Suggestions», που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να κάνουν «tag» κάποιο άλλο πρόσωπο (δηλαδή να το το αναγνωρίσουν, αλλά και το κατονομάσουν) σε μία φωτογραφία, η οποία έχει αναρτηθεί από έναν άλλο χρήστη.
- Μέση Ανατολή: Ποιες χώρες θα υποφέρουν περισσότερο από το πετρελαϊκό σοκ που προκαλεί ο πόλεμος
- Βακτήριο που σχεδιάστηκε με ΑΙ παραβιάζει βασικό κανόνα της ζωής
- Ηλεία: Με λευκά μπαλόνια αποχαιρετούν τον 13χρονο που σκοτώθηκε με πατίνι
- Πώς αμείβονται όσοι εργάζονται την Πρωτομαγιά
- Πρεμιέρα της Εθνικής πόλο γυναικών στο Παγκόσμιο Κύπελλο
- Η ιστορία του διαμαντιού Koh-i-Noor: Ο Μαμντάνι θα ζητήσει από τον Κάρολο να το επιστρέψει
- Τουρκία: Αγριογούρουνο έτρεχε σε πολυσύχναστο δρόμο – Τραυμάτισε τρία άτομα
- Η ΝΔ που επιτίθεται ανοίκεια στην ευρωπαϊκή εισαγγελία κατηγορεί την αντιπολίτευση για «άρρωστο κλίμα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442