Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με 91-60 από τον Προμηθέα Πάτρας στο ΚΓ Φιλωνίδειο στην Χερσόνησο Ηρακλείου και στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας Εφήβων 2018!
Ο Προμηθέας Πάτρας δημιούργησε πρώτος μια διαφορά, η οποία έφτασε ως το +11 (18-7, 7’) με λύσεις στην επίθεση και αποτελεσματικότητα στην άμυνα. Η διαφορά παρέμεινε στα ίδια επίπεδα μέχρι και τα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου (24-13, 11’20’’), αλλά η αφύπνιση επιθετικά του Νίκου Αρσενόπουλου έκανε τη διαφορά και άλλαξε την εικόνα του παιχνιδιού: Σημείωσε 12 πόντους σε περίπου δύο λεπτά και στο ίδιο διάστημα είχε ένα κλέψιμο και μία ασίστ για να διαμορφώσει το 24-27 (13’40’’). O Ολυμπιακός έφτασε ως το 28-38 (18’15’’) με τον «ερυθρόλευκο» γκαρντ να σημειώνει 22 πόντους στο πρώτο μισό της αναμέτρησης.
Ο Προμηθέας αναζήτησε και βρήκε λύσεις, φτάνοντας να μειώσει στους πέντε πόντους (44-49, 25’) με τους Μαντζούκα και Ερμείδη. Αρσενόπουλος και Χάλιος ήταν αυτοί που ανέλαβαν να απαντήσουν για λογαριασμό του Ολυμπιακού δίνοντας και πάλι διψήφια τιμή στη διαφορά (44-55, 26’40’’) με τον Ρουμελιώτη να οδηγεί για πρώτη φορά στο +14 τους «ερυθρόλευκους» (44-58, 28’06’’) και τον ίδιο να γράφει με τον ίδιο τρόπο και το +16 (47-63, 29’50’’).
Η απόσταση ανάμεσα στις δύο ομάδες μεγάλωσε ακόμη περισσότερο στην τέταρτη περίοδο με τον Ολυμπιακό να φτάνει στο +25 (55-80, 36’30’’) και τελικά στη νίκη και στον τίτλο με 60-91.
Σήκωσαν και την δεύτερη Κούπα οι Έφηβοι του Ολυμπιακού!!! Επιβλήθηκαν του Προμηθέα με 91-60 και στέφθηκαν Πρωταθλητές Ελλάδος!!! Δείτε την πανηγυρική selfie και το «Ολυμπιακός» των πρωταθλητών!!! #OlympiacosBC#WeAreOlympiacospic.twitter.com/Gogu3ulla3
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.
Η Μπαρτσελόνα νίκησε με 1-0 τη Θέλτα χάρη σε εκτέλεση πέναλτι του Γιαμάλ, αλλά έχασε τον σταρ της με πρόβλημα τραυματισμού και υπάρχει ανησυχία και στην Εθνική Ισπανίας εν όψει Μουντιάλ
Καταπληκτικός ο Μότα στη διαδικασία των πέναλτι κόντρα στην Αταλάντα, καθώς ο γκολκίπερ της Λάτσιο απέκρουσε τέσσερα πέναλτι και έστειλε την ομάδα του στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει την Ιντερ
Μεγάλη ένταση προκλήθηκε μετά το τέλος του πρώτου ημιτελικού για το Κύπελλο Κύπρου ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα Λεμεσού, με τον Πάμπλο Γκαρσία να βρίσκεται στο επίκεντρο των επεισοδίων.
Η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε από το «Τερφ Μουρ», επικρατώντας της Μπέρνλι με 1-0 και ανέβηκε στην πρώτη θέση της Premier League, καθώς υπερτερεί στην ισοβαθμία της Άρσεναλ, έχοντας την καλύτερη επίθεση.