Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εικόνες καταστροφής στην Πρέβεζα από τις κατολισθήσεις [Βίντεο]

Εικόνες καταστροφής στην Πρέβεζα από τις κατολισθήσεις [Βίντεο]

Έχουν χαθεί περισσότερα από 800 στρέμματα που καλύπτονταν κυρίως με ελαιόδεντρα, ενώ καταστράφηκαν οι δρόμοι πρόσβασης,

Με τον φόβο ζουν επί δεκαπέντε μέρες οι κάτοικοι της Κρυοπηγής Πρέβεζας, καθώς είναι σε εξέλιξη η μεγάλη κατολίσθηση που σημειώνεται στην περιοχή και μία από τις μεγαλύτερες στην Ήπειρο.

Όλα ξεκίνησαν στις 27 Μαρτίου και μέχρι τώρα έχουν χαθεί περισσότερα από 800 στρέμματα που καλύπτονταν κυρίως με ελαιόδεντρα, καταστράφηκαν οι δρόμοι πρόσβασης, ενώ η αγωνία για την τύχη ολόκληρου του χωριού είναι μεγάλη.

Το κατολισθητικό φαινόμενο έχει εξαφανίσει δρόμους, γεφύρια, και κοντά στις 2.500 αιωνόβια ελαιόδεντρα. Το ρήγμα έχει μήκος πάνω από 500 μέτρα και πλάτος μεγαλύτερο από από 200 μέτρα.

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ Πρέβεζας, στην οποία μετείχε και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Κωτσαντής μετείχαν στην Γενική Συνέλευση των κατοίκων ενώ σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι το πρόβλημα έχει οξυνθεί και δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες καθυστερήσεις.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες αλλά και στο βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα η διάβρωση του εδάφους είναι τεράστια καθώς και οι καταστροφές που έχουν σημειωθεί, ενώ υπαρκτός είναι ο κίνδυνος ακόμα και για οικίες ή αγροτικές εγκαταστάσεις, μιας και το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στις εικόνες διακρίνεται η αποκοπή του χωριού με την επαρχιακή οδό Αρχαγγέλου Γλυκής, καθώς και πολλά ελαιόδεντρα τα οποία ή έχουν «μετακινηθεί» ή τα έχει «καταπιεί» η γη.

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024