Ζητούν την άμεση λήψη μέτρων κατά τραπεζικών καταστημάτων

Να ληφθούν άμεσα μέτρα κατά των τραπεζικών καταστημάτων που προχωρούν σε κατασχέσεις ακατάσχετων λογαριασμών, κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας, ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, με ερώτησή τους που κατέθεσαν στη Βουλή, 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
«Μερικά τραπεζικά καταστήματα, σε συνέχεια της κοινοποίησης του κατασχετηρίου εις χείρας τους για χρέη προς το Δημόσιο, προβαίνουν σε κατασχέσεις λογαριασμών που έχουν δηλωθεί ως ακατάσχετοι από τους δικαιούχους αυτών, δεσμεύοντας το σύνολο του λογαριασμού και όχι το υπερβάλλον του ακατάσχετου ορίου των 1.250 ευρώ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι πολίτες να στερούνται επαρκών πόρων για τη διαβίωσή τους κι επιπρόσθετα να υπόκεινται σε μεγάλη ταλαιπωρία αφού για να αποδεσμευτεί το ποσό της κατάσχεσης, πρέπει να μεταβαίνουν στα πιστωτικά ιδρύματα και να αποδεικνύουν ότι το κατασχεθέν ποσό αφορά σύνταξη, μισθό, επίδομα και ό,τι σχετικώς προστατεύεται από τον νόμο, ώστε στη συνέχεια η Τράπεζα, αφού εξετάσει το αίτημα, να προβαίνει σε αποδέσμευση του λογαριασμού» σημειώνουν στο κείμενο της ερώτησής τους οι κυβερνητικοί βουλευτές.
Οι βουλευτές ρωτούν τον κ. Τσακαλώτο σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προχωρήσει, ώστε τα πιστωτικά ιδρύματα να μην προβαίνουν σε κατασχέσεις λογαριασμών που έχουν δηλωθεί από τους δικαιούχους ως ακατάσχετοι, μέχρι του ύψους των 1.250 ευρώ μηνιαίως, ανεξαρτήτως της προέλευσής τους.
Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr