Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ερώτηση 28 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία του ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού

Ερώτηση 28 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία του ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού

Ζητούν την άμεση λήψη μέτρων κατά τραπεζικών καταστημάτων

Να ληφθούν άμεσα μέτρα κατά των τραπεζικών καταστημάτων που προχωρούν σε κατασχέσεις ακατάσχετων λογαριασμών, κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας, ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, με ερώτησή τους που κατέθεσαν στη Βουλή, 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
«Μερικά τραπεζικά καταστήματα, σε συνέχεια της κοινοποίησης του κατασχετηρίου εις χείρας τους για χρέη προς το Δημόσιο, προβαίνουν σε κατασχέσεις λογαριασμών που έχουν δηλωθεί ως ακατάσχετοι από τους δικαιούχους αυτών, δεσμεύοντας το σύνολο του λογαριασμού και όχι το υπερβάλλον του ακατάσχετου ορίου των 1.250 ευρώ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι πολίτες να στερούνται επαρκών πόρων για τη διαβίωσή τους κι επιπρόσθετα να υπόκεινται σε μεγάλη ταλαιπωρία αφού για να αποδεσμευτεί το ποσό της κατάσχεσης, πρέπει να μεταβαίνουν στα πιστωτικά ιδρύματα και να αποδεικνύουν ότι το κατασχεθέν ποσό αφορά σύνταξη, μισθό, επίδομα και ό,τι σχετικώς προστατεύεται από τον νόμο, ώστε στη συνέχεια η Τράπεζα, αφού εξετάσει το αίτημα, να προβαίνει σε αποδέσμευση του λογαριασμού» σημειώνουν στο κείμενο της ερώτησής τους οι κυβερνητικοί βουλευτές.
Οι βουλευτές ρωτούν τον κ. Τσακαλώτο σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προχωρήσει, ώστε τα πιστωτικά ιδρύματα να μην προβαίνουν σε κατασχέσεις λογαριασμών που έχουν δηλωθεί από τους δικαιούχους ως ακατάσχετοι, μέχρι του ύψους των 1.250 ευρώ μηνιαίως, ανεξαρτήτως της προέλευσής τους.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024