Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Πολ Τόμας Άντερσον δεν θα εγκαταλείψει ποτέ την σκηνοθεσία

Ο Πολ Τόμας Άντερσον δεν θα εγκαταλείψει ποτέ την σκηνοθεσία

Ο σκηνοθέτης δεν συμφωνεί με τον Ταραντίνο που δήλωσε ότι θα σταματήσει μετά την δέκατη ταινία

Ο Πολ Τόμας Άντερσον κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει ποτέ τη σκηνοθεσία. Ο σκηνοθέτης της ταινίας «Αόρατη Κλωστή», που ήταν υποψήφια για πέντε Όσκαρ (καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, πρώτου αντρικού ρόλου, δεύτερου γυναικείου και πρωτότυπης μουσικής) σε συνέντευξή του τόνισε ότι «αυτό θέλω να κάνω (σσ. να σκηνοθετώ) όσο μπορώ να το κάνω».

Ο Άντερσον απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το κατά πόσο οι σκηνοθέτες μπορούν να διατηρήσουν στην καριέρα τους ένα υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο σημείωσε ότι είναι δύσκολο για πολλούς (σκηνοθέτες) να συμπληρώσουν πολλές δεκαετίες αξιοσημείωτης δουλειάς. Ωστόσο ο ίδιος έχει καταφέρει από το 1996 που πρωτοσυστήθηκε στο κοινό με την ταινία μεγάλου μήκους «Hard Eight» μέχρι και την ταινία του «Αόρατη Κλωστή» να έχει μία καριέρα συνεχώς ανοδική.

«Υπήρξε μία έκθεση για την υγεία των μελών του Συμβουλίου Σκηνοθετών Αμερικής η οποία έλεγε ότι το προσδόκιμο ζωής των σκηνοθετών είναι τα 57 τους χρόνια», είπε χαμογελώντας ο Άντερσον και πρόσθεσε: «Υπάρχουν κινηματογραφιστές που μπορεί να σας αρέσει η δουλειά τους στην αρχή, στη μέση ή στο τέλος τους».

Πάντως είπε ότι ακόμα κι αν η καριέρα του κάνει «κοιλιά» αυτός αγαπάει τόσο πολύ το να κάνει ταινίες που ποτέ δεν τα παρατούσε. Μάλιστα αναφέρθηκε σε δηλώσεις ενός άλλου σκηνοθέτη. Του Κουέντιν Ταραντίνο, ο οποίος έχει δηλώσει πολλές φορές στο παρελθόν ότι σχεδιάζει να αποσυρθεί μόλις κάνει τη δέκατη ταινία του. Κάτι τέτοιο όμως δεν έχει νόημα για τον Άντερσον.

«Ξέρω ότι στον Κουέντιν αρέσει να λέει: «Θα κάνω 10 ταινίες και τελείωσα». Εγώ δεν θα μπορούσα να το κάνω ποτέ αυτό», είπε και συνέχισε: «Δεν ξέρω πώς μπορεί και το λέει αυτό, ή κατά πόσο το λέει στα σοβαρά. Εγώ αυτό θέλω να κάνω όσο μπορώ να το κάνω. Νομίζω ότι τα πράγματα μπορεί να γίνουν κάπως περίεργα εάν οι σκηνοθέτες σταματήσουν τη δουλειά νωρίς».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024