Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΚΕΕΛΠΝΟ: Νέα καταγγελία υπαλλήλου για εκφοβισμό από συνεργάτες Πολάκη

ΚΕΕΛΠΝΟ: Νέα καταγγελία υπαλλήλου για εκφοβισμό από συνεργάτες Πολάκη

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι έχουν υποστεί εκφοβισμό και πιέσεις από μετακλητούς συνεργάτες του κ. Πολάκη

Μια νέα καταγγελία εργαζομένου στο ΚΕΕΛΠΝΟ περί απόπειρα εκφοβισμού, πίεσης και χειραγώγησης της κατάθεσής του προκειμένου να εξυπηρετήσει τις πολιτικές επιδιώξεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, δημοσιοποιεί το Σωματείο Εργαζομένων του Κέντρου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι έχουν υποστεί εκφοβισμό και πιέσεις από μετακλητούς συνεργάτες του κ. Πολάκη. Εδώ και περίπου έναν χρόνο το σωματείο υποστηρίζει ότι υπάλληλοι έχουν υποστεί πιέσεις και εκβιασμούς από συνεργάτες του αναπληρωτή υπουργού Υγείας αλλά και την διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ «προκειμένου να καταθέσουν ψευδή στοιχεία τα οποία θα εξυπηρετούν τις κομματικές σκοπιμότητες του κ. Πολάκη εναντίον πολιτικών αντιπάλων του», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Το Σωματείο Εργαζομένων έχει ήδη απευθυνθεί για το ζήτημα στη Γενική Επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης στην οποία κατέθεσε στοιχεία για «παρανομίες» που λαμβάνουν χώρα στο ΚΕΕΛΠΝΟ τα τελευταία τρία χρόνια, με αποκορύφωμα τα οκτώ εκατομμύρια ευρώ που έλαβε για «υπηρεσίες» φύλαξης από το ΚΕΕΛΠΝΟ και το Υπουργείο Υγείας η εταιρεία security triple s.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους η Γενική Επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης δεν έχει διερευνήσει μέχρι σήμερα τις καταγγελίες «τα δε μέλη του Κλιμακίου Ελέγχου που έχει συστήσει η Γενική Επιθεώρηση συμπεριφέρονται απέναντι στους εργαζόμενους περισσότερο καταχρηστικά ακόμα και από τους μετακλητούς του κ. Πολάκη, μεθοδεύοντας πολιτικές διώξεις την ίδια στιγμή που κλείνουν τα μάτια στα πραγματικά σκάνδαλα», υποστηρίζει το Σωματείο.

Νέα καταγγελία για εκφοβισμό υπαλλήλου

Επιβεβαίωση της κατάστασης που επικρατεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ είναι σύμφωνα με τους εργαζόμενους, μια νέα καταγγελία από υπάλληλο, που κατατέθηκε μόλις χθες Τρίτη 10 Απριλίου, ζητώντας την προστασία του Σωματείου «καθώς ο ίδιος κατά τη διάρκεια ένορκης κατάθεσής του στην Γενική Επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης και ειδικότερα στα Μέλη του Μεικτού Κλιμακίου Ελέγχου – που διερευνούν το καθεστώς απασχόλησης 23 ατόμων επί θητείας Άδωνη Γεωργιάδη στο Υπουργείο Υγείας – έπεσε θύμα εκφοβισμού, πίεσης και χειραγώγησης της κατάθεσής του προκειμένου να εξυπηρετήσει τις πολιτικές επιδιώξεις του κ. Πολάκη», υποστηρίζει το Σωματείο σε σχετική ανακοίνωσή του.

Όπως αναφέρεται στην έγγραφη καταγγελία του υπαλλήλου «…Η ανωτέρω στάση των ειδικών επιθεωρητών, η οποία ήταν διαρκής, παρατεταμένη και άκαμπτη, κυριολεκτικά με τρόμαξε επί προσωπικού, με εξουθένωσε απολύτως και το μόνο που ένιωθα εν τέλει ήταν φόβος, τάση παράδοσης σε αυτά που μου ζητούσαν οι ειδικοί επιθεωρητές καθώς και έντονη τάση άμεσης φυγής από τον χώρο. Έτσι, εν τέλει υπέγραψα ό,τι οι ειδικοί επιθεωρητές συνέταξαν και έφυγα σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση…».

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων κάνει λόγο για «κατάφωρη κατάλυση του Κράτους Δικαίου» που δεν μπορεί να αφήνει αδιάφορο κανένα μας. «Οφείλουμε πρώτα από όλα ως πολίτες να μην συμβιβαστούμε και να αντισταθούμε σε τέτοιου είδους πρακτικές και τακτικές», σημειώνει και ζητά να αφεθούν εκτός πολιτικής αρένας οι εργαζόμενοι στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024